Bitcoin Haberleri

FBI Raporu: Bitcoin Fidye Ödemeleri 144 Milyon $

Sponsorlu İçerik

Fidye yazılımı saldırıları ve benzer olaylarda 7 yıl içinde yaklaşık 144 Milyon $ fidye ödendi. FBI, fidyenin çoğunun Bitcoin (BTC) ile ödendiğini ve doğrudan borsalara gittiğini iddia ediyor.

Dosyaları kilitleyen ve bunların şifresini çözmek için fidye gerektiren saldırılar, son birkaç yıldır en büyük siber tehditler arasında yerini aldı. Fidye saldırıları, havaalanlarını ve hastaneleri kilitledi, daha eski ve savunmasız makinelere girdi. Çoğu fidye yazılım sürümü, tüm dosyaların kilidini açmak için Bitcoin ödemesi gerektiren mesaj paylaşıyor. Ödeme yapmama tavsiyelerine rağmen, BTC ile ödeme yapıldığı zaman birden fazla hedef ortaya çıkıyor.

FBI denetleme özel ajanı Joel DeCapua, RSA Konferansı 2020 sırasında ABD ajansının yaptığı araştırma raporunu paylaştı. Alınan herhangi bir BTC veya diğer kripto paraların hemen borsalarda satıldığını açıkladı. Ancak fidyelerin bu kadar çok ödeme yapılmasının ilginç bir nedeni de var. Etkilenen şirketler sigorta talebinde bulunabilirler.

Fidye yazılımı saldırıları hem Rus hem de Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarına bağlandı. Saldırı mesajı genellikle bir Bitcoin adresi ve kripto para alma ve gönderme talimatları içeriyor. Ancak, fidyeciler bazı durumlarda ödeme dosyaları kilitli bıraktı, bu nedenle ödeme yapmak her zaman bir çözüm değil.

Fidye yazılımı talepleri, periyodik bir Kaspersky siber güvenlik raporundan alınan verilere dayanarak 2019 yılında önemli ölçüde arttı.

Fidye olarak ödenen 144 Milyon $ oldukça küçük, ancak yasadışı faaliyetlerde kripto paraların bir araç olarak kullanılması olumsuz bir mesaj yayıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu