Bitcoin HaberleriManşet

Fransız Mahkemesi, BTC’i Yasal Para Birimi Olarak Kabul Etti

Sponsorlu İçerik

Bitcoin artık Fransa‘da resmi para statüsüne sahip. Mahkeme, Şubat ayı sonlarında Bitcoin ile ilgili bir davada sonuca varmak için bu kararı verdi ancak kamuoyuna bugün açıklandı.

Karar, Nanterre Ticaret Mahkemesi tarafından verildi ve BTC‘nin, fiat para birimine benzer şekilde, mübadelesi mümkün bir emtia olduğu kabul edildi. Kramer & Levin’den bir avukat Hubert de Vauplane, bu kararın artık Bitcoin‘in yasal para olarak kullanılmasına izin verdiğini söyledi. Bu nedenle, Fransa‘daki Bitcoin işlemlerinin sayısında artma yaşanabilir ve böylece kripto para pazarını daha likit bir piyasaya dönüştürebilir.

İlk Yasal Dava

Mahkeme kararı, Fransız kripto borsası Paymium ile İngiliz yatırım şirketi BitSpread arasında kripto para anlaşmazlığı üzerine verildi.

2014 yılında, Paymium, BitSpread‘e 1000 Bitcoin ödünç verdi. 2017 yılında Bitcoin hardfork sonucu Bitcoin Cash ortaya çıktı ve tüm Bitcoin sahipleri 1:1 oranında BCH aldı. BitSpread‘in aldığı BCH‘yi Paymium’a geri verip vermeyeceği sorusu ortaya çıktı. Bu soruyu cevaplamak için mahkeme, Bitcoin‘in yasal para olduğuna karar verdi.

Sonuç olarak mahkeme, Bitcoin Cash‘lerin borçlu tarafta kalmasına karar verdi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu