Bitcoin Haberleri

Google’da Bitcoin Aramaları Arttı!

Sponsorlu İçerik

Kripto para pazarına ayı piyasası hakim olduğunda Bitcoin ve altcoin‘lere ilgi azalıyor. Bitcoin tekrar yükselmeye başladığında ve özellikle 10.000$ ‘ı aştığında tekrardan tüm ilgiyi üzerine çekiyor. Google arama trendlerine göz atmak, ne kadar ilgi olduğunu ve FOMO’nun devam edip etmeyeceğini gösterebiliyor.

Geçen hafta boyunca Google‘da, Bitcoin aramaları %33 oranında arttı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, aramalardaki yükselişler, BTC fiyatındaki iki zirve ile çakışıyor. Birincisi, Aralık 2017‘de ve ikincisi Haziran 2019‘da. Bu yılın başından bu yana aramalar küresel olarak %37 civarında arttı.

Bitcoin zirve yaptıktan sonra aranmaya başlanması gözle görülür şekilde artsa da, pek çok kişi bu zirvenin nerede olacağını güvenilir bir şekilde tahmin edemiyor.

Ayrıca, Google‘da “Bitcoin Halving” araması, etkinlik yaklaştıkça daha da dik bir artış göstermeye başladı.

Bitcoin halving etkinliğine sadece 90 gün kaldı ve varlığın son kazanımlarının ardından duyarlılık yükselişe geçti. Birçoğu BTC‘nin 5 rakamlı sayılara doğru büyük yükselişlerin olacağını tahmin ediyor.

Ethereum (ETH)

Ethereum fiyatının 200$ ‘ı aşmasıyla 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştığı için bu ay aramalarda keskin bir artış yaşadı. Fiyat artışı bu ayın başında başladı ve geçen hafta 230$ ‘a kadar yükseldi.

Geçen hafta XRP‘ın yükselmeye başlamasıyla Google aramalarında da küçük bir artış oldu ama sonrasında düşüş meydana geldi.

Kripto’ veya ‘kripto para birimi’ gibi diğer genel arama terimleri, insanların belirli koin ve tokenleri aradığını düşündürmekte.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu