Bitcoin Haberleri

Grayscale’den SEC’e sert eleştiri: Keyfi davranıyorlar

Sponsorlu İçerik

Kripto para fon şirketi Grayscale, Haziran ayında Bitcoin ETF teklifini reddeden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) açtığı davanın ilk duruşması başladı. Şirketin avukatları, SEC’in spot ETF teklifine onay vermemesinin mantık çerçevesinde açıklanamayacağını ve kurumun keyfi davrandığını belirtti.

Kripto para fonu çıkararak kurumsal firmaların yatırım yapmasını sağlayan Grayscale şirketinin, SEC ile olan davası başladı. Grayscale avukatları görülen mahkemede SEC’in ETF kararlarını ve yönetim politikalarını sert bir şekilde eleştirdiler. Avukatlar SEC’in spot Bitcoin işlemlerine karşı normalin üzerinde bir şüphecilikle yaklaştığını ve bu yüzden yatırımcıların daha güvenli ve kolay yatırım yapmalarını engellediğini açıkladılar.

ABD Temyiz Mahkemesi’nde görülen duruşmada Grayscale avukatları, vadeli işlemlere dayanan borsa yatırım fonunun kabul edilmesinin, spot Bitcoin ETF’lerine karşı çıkılmasının kaprisli ve keyfi kararlar doğrultusunda alındığını belirtti:

“SEC’in bu konudaki uygulamaları aşırı derecede kusurludur. Menkul Kıymetler ve Borsa Yasası kapsamında da hiçbir tutarlı yanı yoktur. Uygulamaların doğru olduğunu kabul etsek bile, SEC, vadeli Bitcoin ETF’i ile spot ETF arasındaki farkı bile doğru şekilde anlayamamaktadır. Bu katı şekilde uygulanan keyfilik durumu haklı çıkarılamaz”

Spot ve vadeli ETF’lerdeki riskler aynı

Grayscale’nin baş hukuk sorumlusu Craig Salm, Reuters’e verdiği demeçte vadeli EFT’ler ile spot ETF’ler arasında, taşıdıkları riskler arasında hiçbir fark olmadığına şu ifadelerle değindi:

“Ortada bir dolandırıcılık olacaksa vadeli ile spot ETF arasında bir fark yok. SEC eğer bir tanesine ‘Tamam’ diyorsa diğerine de demelidir. Bunu yapmazsanız keyfi davranıyorsunuz demektir”

Yapılan açıklamalara karşı SEC’ten direk olarak bir açıklama gelmese de, spot Bitcoin ETF kararının, “göreceli faydaları” hakkında bir önyargı olarak anlaşılmaması gerektiğini ifade etti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu