Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

İlk Bitcoin İşlemi 11 Yıl Önce Yapıldı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto ve bilgisayar programcısı Hal Finney arasındaki ilk Bitcoin işlemi, tam olarak 11 yıl önce 12 Ocak 2009‘da gerçekleşti. Finney, test olarak Satoshi Nakamoto’dan 10 BTC aldı.  

Hal Finney:

“Satoshi, yazılımın ilk sürümünü duyurduğunda, hemen ağa katıldım. Sanırım Satoshi’den sonra Bitcoin‘i kullanan ilk kişi benim. Birkaç gün sonra Satoshi ile bir e-posta görüşmesi yaptım. Çoğunlukla hata bildiriyorum ve onları düzeltiyordu.”

Tarihteki ilk BTC işlemi, Finney’in “Running Bitcoin” tweet’ini 11 Ocak 2009’da yayınlamasından sadece bir gün sonra gerçekleşti.  

Finney, 2014 yılında 58 yaşında vefat etti. 2014 yılında mirasından memnun olduğunu yazdı. 

“Bitcoin’lerim kasamızda saklı. Oğlum ve kızım teknoloji konusunda meraklı. Bence yeterince güvendeler. Mirasımdan rahatım.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu