Bitcoin HaberleriManşet

İngiltere Merkez Bankası: Bitcoin değersiz!

Sponsorlu İçerik

İngiltere Merkez Bankası (BoE) başkanı, Bitcoin’i gerçek değeri olmayan yeni bir ödeme yöntemi olarak eleştirdi.

ECB başkanı Christine Lagarde’ye göre Bitcoin, yeni bir potansiyel küresel ödeme aracı olarak doğrudan bir tehdit oluşturmasa da, dünyanın en büyük kripto para birimi genellikle önemli tartışmaların odak noktası. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, halka açık bir oturumda, Bitcoin’in kendine özgü bir değeri olmadığını ve dışsal değerin yalnızca insanlar BTC’yi bir ödeme aracı olarak kullanmak istedikleri için ortaya çıktığını açıkladı:

”Bitcoin’in içsel değer dediğimiz şeye sahip olduğunu görmek zor. İnsanların istediği anlamda dışsal bir değeri olabilir.”

Oturum sırasında, insanlar ve şirketler Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak kullanmak isterse “çok gergin” olduğunu, çünkü oynaklığın hala çok yüksek olduğunu ve bu nedenle işlemlerin gerçekleştirilmesinde büyük risklerin bulunduğunu vurguladı. Ancak Bailey’in açıklaması şaşırtıcı değil. Geçen ay Brookings Enstitüsü’ne yaptığı bir konuşmada Bailey, kripto para birimlerinin “parayla hiçbir bağlantısı olmadığını” belirtti.

Bailey, stabilcoin’ler konusunda iyimser

BoE başkanı, ABD doları, İngiliz sterlini veya avro gibi gerçek bir varlığa bağlı olan stablecoin’lere karşı iyimser.

”Stabilcoin’ler bazı faydalar sağlayabilir. Örneğin, potansiyel olarak hızı artırarak ve ödemelerin maliyetini düşürerek ödemelerdeki sürtüşmeleri daha da azaltabilirler.”

İlk adım olarak, dijital bir merkez bankası para biriminin (CBDC) mevcut finansal sistemi tamamlama olasılığını öngörüyor.

BoE’nin şu anda ayrı bir CBDC’nin geliştirilmesi üzerinde de çalışması dikkat çekici. Örneğin, Ağustos ayında, L3COS’un CEO’su ve kurucusu, bankaya dijital İngiliz Sterlini’nin tanıtımı için temel olarak Blockchain tabanlı bir işletim sistemi sundu. Bu, kara para aklama, dolandırıcılık veya karaborsa finansmanı gibi günümüz sorunlarının çoğuyla mücadeleye yardımcı olabilir.

Blockchain kullanılarak her işlem izlenebilir. Böylece dolandırıcılar ve kara para aklayıcılar tespit edilebilir. Çin, CBDC’yi uygulamaya koymada en yakın ülkedir. Dijital yuan zaten ülkenin birçok bölgesinde test ediliyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu