Bitcoin HaberleriManşet

İnsan Hakları Vakfı, Bitcoin Bağışlarını Kabul Edecek!

Sponsorlu İçerik

İnsan Hakları Vakfı, BTC Pay Server üzerinden Bitcoin bağışlarını kabul edeceğini duyurdu. Diğer ödeme işleme hizmetlerinin aksine, BTC Pay Server tamamen açık kaynaklı bir proje.

Kar amacı gütmeyen İnsan Hakları Vakfı, Bitcoin bağışlarını kolaylaştırmak için BTC Pay Server ile birlikte çalışacak.

Organizasyon ilk kez kripto para birimi ile bağış kabul etmiyor. Geçen yıl Kasım ayında güncellenen ve Bitcoin‘i kabul eden farklı yardım kuruluşlarını detaylandıran Wikipedia sayfası İnsan Hakları Vakfı‘nı listeledi.

Daha önce kuruluşun Bitcoin‘i nasıl kabul ettiği hakkında hiçbir bilgi yoktu. İnsan Hakları Vakfı‘nın farklı bir ödeme işlemcisi ile mi çalıştığı veya standart bir cüzdan ile kripto paraları kullanıp kullanmadığı açık değildi.

Bağışlar sayfasında İnsan Hakları Vakfı şunları söylüyor:

“Bitcoin bağışınızı, kendi kendine barındırılan, açık kaynaklı bir kripto para ödeme işlemcisi olan BTC Pay Server üzerinden almaktan mutluluk duyuyoruz. Güvenli, özel, sansüre dayanıklı ve ücretsiz.”

İnsan Hakları Vakfı daha önce Bitcoin‘i özgürlük mücadelesinde potansiyel bir araç olarak tanıdı. Örneğin, gazetecilerin ve aktivistlerin kripto para birimini daha özel olarak kullanmalarına yardımcı olmak için bir dizi kural yayınladı.

Diğer Kripto Ödeme İşlemcileriyle İlgili Sorun

Birçok farklı şirket ve yardım kuruluşu bu günlerde Bitcoin ve diğer kripto paraları kabul etmeye başladı. Ancak bunu bir ödeme işlemcisi kullanarak yapıyorlar.

Bunun nedeni, birçok şirket Bitcoin‘e dostça görünmek istemesine rağmen, gerçekte tutma riskine hazır değil. Ödeme işlemcisi, kripto para ile ödeme alır, fiat ile değiştirir ve fiat para birimini ödenen mal veya hizmetleri sağlayan şirkete ödeme yapar. İşlem arasında aracı olarak görev yapan ödeme işlemcisi, ödemeyi uygun gördüğü zeminde sansürleyebilir.

Daha önce, Hong Kong Free Press ve kripto ödeme işleme servisi BitPay arasında problemler yaşandı. Hong Kong Free Press, ödemelerdeki gecikmeleri takiben BitPay ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.

Sansürün bir ödeme işlemcisi ile çalışırken gerçekleşebileceği göz önüne alındığında, İnsan Hakları Vakfı‘nın Bitcoin’in potansiyel olarak devrim niteliğini koruyan kripto paraların kullanmanın yollarını keşfettiğini görmek cesaret verici.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu