Bitcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

İsviçre kantonu, vergi ödemelerinde kriptoyu kabul edecek

Sponsorlu İçerik

İsviçre Konfederasyonu üye devletlerinden biri olan Zug kantonu, gelecek yıldan itibaren vergi ödemelerinde Bitcoin ve Ethereum‘u kabul edecek.

Zug kantonu, bugün yaptığı açıklama ile Şubat 2021’den itibaren şirketlerin ve bireylerin vergilerini 100.000 CHF’ye (110.000 dolar) kadar Bitcoin ve Ethereum ile ödeyebileceklerini duyurdu. Zug Finans Bakanlığı, girişim için Bitcoin Suisse ile işbirliği yaptı. Bu da İsviçre merkezli kripto para firmasının, kullanıcıların BTC ve ETH vergi ödemelerini franka çevireceği anlamına geliyor.

Zug yönetiminin finans direktörü Heinz Tannler, ödemeleri Bitcoin veya Ethereum ile yapılsa bile tutarı her zaman İsviçre Frangı olarak alacakları için bu yeni ödeme yönteminin risksiz olduğunu belirti. Tannler, önümüzdeki haftalarda yeni girişimi test etmek için pilot proje gerçekleştirileceğini açıkladı. Kripto para birimleriyle vergi ödemek isteyenlerin kanton vergi dairesi ile iletişime geçebileceğini de sözlerine ekledi.

Zermatt belediyesi de, kripto para ile vergi ödemelerini kabul ediyor.

İsviçre’nin Zermatt belediyesi daha önce vatandaşların kripto paralarla vergi ödemesine izin vermişti. Yeni ödeme seçeneği, kripto para finansal hizmetler firması Bitcoin Suisse aracılığıyla sunuluyor. Zermatt belediye binasına kurulan Bitcoin Suisse satış noktası kullanılarak, vatandaşlar yerel vergileri Bitcoin olarak ödeyebiliyorlar. Vergi mükellefleri, çevrimiçi ödemelerde kripto para ödeme çözümü için Zermatt Vergi Dairesine başvurması gerekiyor. Bitcoin olarak ödenen vergiler, Bitcoin Suisse tarafından İsviçre frangına dönüştürülüyor ve açıklamaya göre belediyenin banka hesabına aktarılıyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu