Bitcoin Haberleri

JPMorgan: BTC 30.000 $’a düşünce yatırımcılar Altın’a kaçtı

Sponsorlu İçerik

JPMorgan‘ın araştırma notunda, Bitcoin‘in aşırı volatilitesi ve çılgın fiyat dalgalanmasının kurumsal yatırımcıları altının güvenliğine geri itmiş olabileceği belirtildi.

Amerikan yatırım bankası JPMorgan Chase’deki araştırma analistleri tarafından yazılan bir nota göre, kurumsal yatırımcılar, kripto piyasasındaki son büyük satışların ortasında Bitcoin‘den uzaklaşıyor ve sermayelerini tekrar altına tahsis ediyor.

“Bitcoin akış tablosu bozulmaya devam ediyor ve kurumsal yatırımcılar tarafından devam eden tasarruflara işaret ediyor. Bankadaki analistler, geçen ay Bitcoin vadeli işlem piyasaları, geçen Ekim ayında Bitcoin yükselişinin başlamasından bu yana en sert ve daha uzun süreli likidasyonunu yaşadı ”

Altına geçiş

Bugün yayınlanan Business Insider raporuna göre, JPMorgan’ın araştırma notu, son birkaç ayda kurumsal yatırımcıların kripto stratejilerinde bir değişiklik olduğuna işaret etti. 2021 yılının ilk çeyreği boyunca, kurumsal fonların Bitcoin’e akışı kademeli olarak yavaşladı ve nihayetinde Nisan ayı başlarında negatife döndü.

Araştırmacılar, “Ya da belki de mevcut Bitcoin fiyatını altına göre çok yüksek görüyorlar ve böylece önceki iki çeyrekte yaptıklarının tam tersini yapıyorlar, yani Bitcoin satıp altın alıyorlar” dedi.

Panik yapmak için çok erken

Aynı zamanda, Bitcoin’in ivmesinin uzun vadede hala olumlu olduğunu belirten araştırmacılar, BTC’nin aşırı satıldığını söylemek için henüz çok erken olduğunu belirtiyorlar. Notta yer alan ifadelerde şunlar yer alıyor:

“Bitcoin’i aşırı satılmış olarak nitelendirmek için belki de çok erken. Çarpıcı olan, Bitcoin fonlarından yapılan son çıkışlara, 2020’nin son çeyreğinde ve bu yılın başında altın ETF’lerine girişlerin eşlik etmesidir.”

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin çoğu, dün büyük bir satışın ortasında kabaca %40-50 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu