Bitcoin HaberleriManşet

Korku ve Açgözlülük Endeksine Göre, Bitcoin Zaman Alabilir!

Sponsorlu İçerik

Küresel borsa, büyük ekonomik sektörler ve dünya ekonomileri, yaklaşmakta olan ekonomik durgunluğun söylentileri arasında mücadele ederken, özellikle Bitcoin ve kripto para piyasası da kendi mücadelesini veriyor. 2020‘nin açılışını izleyen haftalar, BTC‘nin Mayıs ayında gerçekleşecek olan halving‘e hazırlanmak için yükselirken bi anda düştü. Genellikle, halving her zaman yükseliş olayı olmuştur.

Bununla birlikte, Coronavirüsün yayılmasının bir sonucu olarak devam eden olumsuz görüşler, Bitcoin‘in yolunu kapattı ve kripto paranın fiyatını 10.500$’dan 5.000$‘ın altına düşmesine sebep oldu. Bir teknik analist, fiyatın geri gelmesinin biraz zaman alacağını belirtiyor.

Öncelikle, Bitcoin‘in düşmesi piyasadaki korkulardan dolayı nispeten belirsiz bir ortam yaratıyor. Bu durum, şu anda piyasayı baskı altında tutan, aksi durumda bir satın alma baskısını artıracak, fiyatı tekrar yükseltecek alıcıları ve yeni yatırımcıları korkutacak bir tür Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) olarak özetlenebilir.

Şu anda olan bu değil ama Bitcoin’in fiyatının neden kısa bir aralıkta yukarı ve aşağı doğru sallanmaya devam ettiğini açıklayabilir. Temel olarak, pazar hangi yöne gideceğinden hala emin değil.

Korku ve Açgözlülük Endeksine bir bakış, şu anda, piyasa duygusunun aşırı korku bölgesinde olduğunu, yani insanların Bitcoin‘den uzaklaştıklarını gösteriyor.

Analist, Bitcoin‘in fiyat hareketinin aslında halkın kendileri tarafından beslendiğini savundu. Olumlu bir duygu olduğunda, FOMO artan satın alma baskısı nedeniyle daha fazla para aktıkça fiyat artışlarını devralır. Bununla birlikte, mevcut atmosfer azalan olumlu duygudur.

Bununla birlikte, bazı analistler bunun sadece yakında bitmesi gereken geçici bir kara bulut olduğunu, bu durumda Bitcoin’in fiyatının yakında yükselişe geri başlayacağını savunuyorlar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu