Bitcoin Haberleri

Madenciliğin Efendisi Çin

Sponsorlu İçerik

Paylaşılan verilere göre Çin, Bitcoin madenciliği alanındaki en önde gelen ülke konumunda. Ülke şimdi ağın hashrate’nin %66‘sını kontrol ediyor ve popüler izleme kaynağı CoinShares’e göre son iki yılda en yüksek noktasında.

CoinShares’in araştırma şefi Chris Bendkisen, dalgalanmanın büyük ölçüde daha gelişmiş madencilik ekipmanlarının konuşlandırılmasından kaynaklandığını belirtti.

“Bu, Çin madencilik endüstrisi için faydalıdır. Eğer hashrate oranını ilk artıran sizseniz ve bunu rakiplerinizden önce yapabiliyorsanız, genel olarak iyi.”

Bitcoin’in Hashrate Dağılımı

Çin’in, Bitmain, MicroBT ve Canaan da dahil olmak üzere en büyük Bitcoin madencilik şirketlerine ev sahipliği yaptığı göz önüne alındığında, bu sonuç biraz doğal olabilir.

Unutulmaması gereken diğer ilginç şey, Bitmain tarafından işletilen maden havuzlarının tüm ağın toplam hashrate’nin yaklaşık %22.6‘sını kontrol ettiği.

%50 civarında kontrolün hiç bir firmanın tek başına elinde olmaması, ağın olgunluğunu ve merkezileşmemiş doğasını gösteren pozitif detaylardan.

Kasım ayında, Çin’in cumhurbaşkanı Xi Jinping, ülke de Blockchain teknolojinin uygulanması ve entegrasyonu için daha fazla çaba göstermeye çağırdı. Bununla birlikte, genel olarak düzenleyiciler belirsizliğini koruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu