Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Bitfinex’e 860.000$ Değerindeki Bitcoin’leri Dondurma Emri!

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Bitfinex ve Blockchain analiz firması Chainalysis, Bitcoin’de yaklaşık 1 Milyon Dolar’lık fonu fidye yazılımı ödemesine kadar izledi. İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesi, Bitfinex’e adresi dondurmasını ve KYC (Müşteri Tanı) ayrıntılarını paylaşmasını emretti. Önde gelen siber sigorta şirketi, fonları izlemek için Chainalysis yazılımını kullandı.

Bu fidye yazılımı saldırısının kurbanı, 1.2 Milyon Doları Bitcoin ile ödemesi istenen isimsiz bir firma. Şirketin mahkeme talebini yapan sigorta şirketi, sonuçta 109.25 Bitcoin şeklinde 950.000 Dolar ödedi. Bitcoin’lerin bir kısmı fiat para birimine dönüştürüldü ve geri kalanı Bitfinex platformundaki bir adrese gönderildi.

Bitfinex’in ana şirketi iFinex, davada sanık olarak adlandırılmıştır. Borsa, Bitcoin’inleri izlemek için davacı ile birlikte çalıştığını ve suçla ilgilendiğini belirtti. Borsa, bunun gibi durumlarda kolluk kuvvetlerine ve davacılara yardım edebilecek sağlam sistemlere sahip olduklarını söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu