Bitcoin HaberleriManşet

Max Keiser: Dolar kaybettiğinde kazanan Bitcoin olacak

Sponsorlu İçerik

Yakın zamanda yapılan bir röportajda, finans uzmanı ve televizyoncu Max Keiser, Federal Rezerv’in (Amerika Merkez Bankası) mevcut para politikasının Bitcoin fiyatının yükselmesine katkıda bulunacağını açıkladı. Sonsuz para baskısı, sürekli artan enflasyona yol açacak ve bu da bir noktada dünyanın rezerv para birimi olan ABD dolarının çökmesine yol açacak.

Keiser, 2011’den beri Bitcoin‘in 100.000 dolara yükseleceğini tahmin ediyordu. Küresel coronavirüs salgını ve merkez bankalarının dağıtılmış helikopter parası nedeniyle, Bitcoin’in ABD doları düştüğünde, 400.000 dolara yükseleceğini belirtti.

Keiser, Bitcoin’e yatırım yapmayanların kaybedeceğini, çünkü artan ekonomik baskıların enflasyonu artırmaya devam edeceğini söyledi.

”2011’den beri Bitcoin için hedefim 100.000 dolardı. Ancak bunu yakın zamanda yaşanan gelişmelere göre 400.000 dolara çıkardım. Zamanlama, doların tam olarak ne zaman çökeceğine bağlı.”

Paul Tudor Jones 2 yıl içinde en büyük Bitcoin balinası olacak

Birden fazla milyarder Paul Tudor Jones’un Bitcoin pazarına girişini, sektördeki bazı uzmanlar tarafından yükseliş sinyali olarak görüyor. Max Keiser, Paul Tudor Jones’un (PTJ) Bitcoin’de büyük bir fırsat ve büyük bir potansiyel gördüğünü ve bu nedenle önümüzdeki 2 yıl içinde dünyadaki en büyük Bitcoin yatırımcısı olacağını söyledi.

Wall Street emektarı, büyük bankacılık kurumlarının görüşlerinin yavaş yavaş Bitcoin’i geçemediği için değişmeye devam edeceğini tahmin ediyor. Bitcoin’i değiştiren bankalar olmayacak, ancak Bitcoin bankacılık ortamını değiştirecek ve finansal sistemde yeni kurallar belirleyecek. Keizer, Jamie Dimon ve JP Morgan’ı Bitcoin’e yönlendirdiğini ve avantajlarından ikna olduklarını belirtiyor.

Bu tahminin aksine, Goldman Sachs yakın zamanda müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto paraların hala çok riskli ve sözde büyük geri dönüş fırsatları sunmadığı için yatırım yapmamalarını tavsiye etti. Keiser ayrıca, Bitcoin’in enflasyon oranının halving’den sonra, altın ve FED’in enflasyon hedefiyle aynı seviyeye ulaştıktan sonra %2’ye düştüğüne dikkat çekiyor.

Keiser’e göre, Bitcoin sürdürülebilir bir değer deposunun tüm temel özelliklerine sahip, bu nedenle Bitcoin gelecekte güvenli liman varlığı olarak kullanılabilir ve bu nedenle fiyat yükselmeye devam edebilir. Ona göre, Amerika sonsuz para baskısının yerine başka bir önlem bulamazsa, Bitcoin yakın gelecekte küresel rezerv para birimi olacak.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu