Bitcoin Haberleri

Micheal Saylor, FASB açıklamasını değerlendirdi

Sponsorlu İçerik

ABD Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun (FASB) Bitcoin ve diğer kripto paralarla ilgili açıklamasını değerlendiren MicroStrategy’nin eski CEO’su Micheal Saylor, FASB’nin kripto varlıklar için adil değerlerinin belirlenmesi için standart oluşturması kararını Bitcoin’in kurumsal benimsenmesi için önemli olduğunu söyledi.

ABD’de kripto paralar için özel bir muhasebe ve beyan kanunun bulunmaması, şirketlerin söz konusu varlıkları, soyut bir değer olarak görmelerine neden oluyor. Bu nedenle muhasebeciler ve şirketler, ABD Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’ndan (FASB) kazanç ve zararlarını anında kayda alabilmek için kripto varlıkların finansal varlık olarak görülmesi için adil bir muhasebecilik standardı koymasını talep etmişti.

FASB tarafından dün yapılan açıklamada, şirketlerin Bitcoin ve diğer altcoinlerin değerini belirlemek için “gerçeğe uygun değer muhasebesi standartları” kullanılması gerektiği belirtilmişti. Kripto varlıkların değerinin ölçülmesi konusundaki belirsizliğin bu sayede ortadan kaldırılabileceğini aktaran FASB, bu standardın getirilmesi gerektiğini kaydetti.

“Şeffaflık ve netlik isteyen yatırımcılar var”

FASB yönetim kurulu üyesi Gary Buesser, ABD medyasından Wall Street Jorunal’a verdiği röportajda, yatırımcıların şeffaflık talebinde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yatırımcıların beyan etme konusunda şeffaflık ve netlik istediği yönünde geri bildirimler alıyoruz. Bunun olması için tek yol adil-değer sistemi olacaktır.”

Saylor: Bitcoin’in kurumsal yatırım için önemli olabilir

2020’den bu yana Bitcoin yatırımları ile bilinen yazılım şirketi MicroStrategy’nin eski CEO’su Micheal Saylor, FASB açıklamalarını değerlendirerek, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Kurumsal Bitcoin benimsenmesi ve şirketlerin Bitcoin’i bir varlık olarak tutması açısından bu çok önemli bir kilometretaşıdır.”

MicroStrategy, şu anda 130 binden fazla Bitcoin’e sahip şirket olarak dünyada en fazla BTC bulunduran firma konumunda yer alıyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu