Bitcoin Haberleri

Nasdaq devi MicroStrategy, Bitcoin satın aldı

Sponsorlu İçerik

Nasdaq devi MicroStrategy, 250 milyon dolara 21.453 Bitcoin satın aldığını açıkladı. Satın alma, Bitcoin’i birincil hazine rezerv varlığı olarak benimseyen şirketin stratejik olarak yeniden düzenlenmesinin bir parçası.

Mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy şirketi, toplam 250 milyon dolarlık 21.454 Bitcoin satın aldığını açıkladı. Nasdaq’da listelenen ve 1.2 milyar dolar değerinde olan MicroStrategy, sermaye yeniden tahsisi stratejisinin bir parçası olarak Bitcoin satın aldı. Bu stratejinin bir parçası olarak şirket, Bitcoin’i birincil finansal rezervi yapacak.

Şirketin 2020 ikinci çeyrek sonuçlarıyla duyurulan MicroStrategy’nin yeni stratejisi, “alternatif” varlıklara yatırım yapmayı amaçlıyor. MicroStrategy CEO’su Michael J. Saylor, şirketin yeni stratejisinin hissedarları için uzun vadeli değerini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediğini söyledi:

”Bu yatırım, dünyanın en yaygın kullanılan kripto parası olan Bitcoin’in güvenilir bir değer deposu ve nakit tutmaktan daha uzun vadeli takdir potansiyeline sahip çekici bir yatırım varlığı olduğuna olan inancımızı yansıtıyor. On yılı aşkın bir süre önce başlangıcından bu yana Bitcoin, hem bireyler hem de kurumlar için yararlı özelliklerle küresel finansal sisteme önemli bir katkı olarak ortaya çıktı. MicroStrategy, Bitcoin’i nakitten daha üstün olabilecek meşru bir yatırım varlığı olarak kabul etti. Buna göre Bitcoin’i hazine rezerv stratejisinde ana holding haline getirdi.”

Dolar enflasyonuna karşı koruma olarak Bitcoin

MicroStrategy CEO’su, şirketin hangi varlıklara yatırım yapacağını belirlemek için aylar harcadığını söyledi. Şirket, mevcut ekonomik manzarayı değiştiren “makro faktörlerin bir araya gelmesi” nedeniyle Bitcoin’i seçti. MicroStrategy CEO’sunun belirttiği gibi şirket, sermayesinin daralması riskini azaltmak için Bitcoin’i “hükümetin benzeri görülmemiş mali teşvik paketine” karşı korumak için kullanacak.

Şirket, itibari para birimlerinin enflasyonuna karşı korumaya ek olarak, Bitcoin’in diğer varlıklardan daha yüksek bir getiri oranı sağlayacağını tahmin ediyor. Şirket, Bitcoin’den fiziksel varlıktan çok daha iyi özelliklere sahip “çağımızın dijital altını” olarak bahsetti. Şirket, kripto paranın değerinin, benimsemenin genişlemesi ve teknolojik ilerlemelerle yükselişine neden olan bir ağ etkisi ile artmasını bekliyor.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu