Bitcoin HaberleriManşet

SEC, WisdomTree’nin Bitcoin ETF önerisini inceliyor

Sponsorlu İçerik

SEC, Cuma günü, varlık yöneticisi WisdomTree‘nin Mart ayında dosyalanan Bitcoin ETF‘sini araştıracağını ve değerlendirmeye başlayacağını duyuran bir kamuoyu duyurusu yayınladı.

Buna ek olarak, kripto yatırım yönetimi şirketi Kryptoin, bir Bitcoin ETF için yeniden başvuruda bulundu. Bunu daha önce Ekim 2019’da yapmış ve NYSE Arca’da ‘Kryptoin Bitcoin ETF Trust’ı listelemeyi teklif etmişti. Ancak yeni dosyada, bu Cobe’nin BZX borsasıyla değiştirildi.

Bu iki başvuru, SEC’in masasında, VanEck, ASkyBridge Capital ve NYDIG gibi firmalardan Bitcoin ETF’leri için sekiz benzer başvurunun bulunduğu bir zamanda gerçekleşti. Düzenleyiciler bugüne kadar herhangi bir Bitcoin ETF’sini onaylamadılar, ancak yıl ilerledikçe tablolar değişebilir.

Bitcoin Etf‘leri, kurumsal ve perakende yatırımcılara, doğrudan Bitcoin’e yatırım yapmadan, bitcoin’i içeren düzenlenmiş bir varlık sınıfına yatırım yapma şansı sunar. Bu, fonlarını volatiliteye eğilimli bir pazarda tutmaları için güvenli bir sığınak sağlar.

SEC ayrıca VanEck’in başvurusunu değerlendiriyor. Bu dosyalama için ilk yorum dönemi Cuma günü kapanış saatinde gerçekleşti.

Dosyayı onaylama veya reddetme yönündeki açıklama büyük olasılıkla önümüzdeki ay duyurulacak.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu