Bitcoin HaberleriSon Dakika

Singapur’da İlginç Bitcoin Dolandırıcılığı

Sponsorlu İçerik

Singapur polis memurları, dolandırıcıların talimatları doğrultusunda 1 kurbanın Bitcoin ATM‘leri aracılığıyla Bitcoin satın almasını engelledi. Singapur’daki dolandırıcılar, insanları dolandırmak ve polislere yakalanmamak için Bitcoin makinelerini kullanıyor.

İsmini açıklamayan ve sadece J olarak adlandırılmak isteyen bir kişi, bir kadının Eylül ayında randevu uygulaması üzerinden onunla iletişime geçtiğini, aramalar ve bazen video görüşmeleri yoluyla konuşmaya başladığını açıkladı. Arkadaş olduktan sonra, kız bir konuda yardımcı olması için para istemeye başladı. Kız daha fazla para istemeye başladı ve her seferinde J‘de farklı banka hesaplarına para yatırdı. En sonunda, Bitcoin ATM‘sinden biraz Bitcoin almasını istedi.

J, Bitcoin satın almak üzereyken, polisler müdahale etti. J, polis memuruna kadınla sohbet içeriğini gösterdiğinde, memur ona bir aşk dolandırıcılığının kurbanı olduğunu söyledi. J, bu tür dolandırıcılık konusunda başkalarını uyarmak için deneyimini paylaştı.

Ticari Suç Ekibi‘nden sorumlu polis memuru Ho Cher Hin, Bitcoin makinelerinin kullanımının artmasıyla, dolandırıcıların çalışma şekline bir örnek olduğunu söyledi. İnsanları kişisel bilgilerini kimseyle paylaşmamaları konusunda uyardı. Ayrıca hiçbir devlet kurumunun veya görevlisinin telefonla veya ses makineleri aracılığıyla kişisel bilgi veya para transferi talep edemeyeceğini belirtti.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu