Bitcoin HaberleriManşet

Stablecoin Arz Oranı Düşüyor!

Sponsorlu İçerik

Son analitik veriler, stablecoin arz oranının (SSR) yeni bir ATL’ye ulaştığını gösteriyor. Bitcoin için bu ne anlama geliyor?

Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, stabilcoin arz oranı (SSR) tüm zamanların en düşük seviyesi olan 16.180’e vurdu.

Dolar destekli stabilcoinler, kripto para borsalarında Bitcoin almak veya satmak için traderlar arasında en önemli araçlardan biri. Bitcoin için stabilcoinlerin satın alma gücü, temel olarak dolar destekli stabilcoinlerle BTC satın alma ve fiyatını etkileme yeteneğine sahip. USDT‘nin işlem hacmi BTC‘den yaklaşık 6 milyar dolar daha fazla.

Kripto para borsalarında, traderlar fiat para yerine stabilcoin kullanıyorlar, böylece SSR, Bitcoin fiyatını doğrudan etkileyebilir. Stabilcoin arz oranı düştüğünde, BTC fiyatının yükselmesi beklenir.

Bitcoin Halving Yaklaşıyor

Madencilik ödüllerinin yarıya düşeceği üçüncü Bitcoin halving etkinliğine kırk gün kaldı. Kripto para topluluğundan birçok kişi Bitcoin halving etkinliğinin diğer faktörlerle birlikte fiyatını yükselteceğini tahmin ediyor.

Bazı madencilerin cihazlarını kapatmaları ve işi bırakmaları muhtemel olsa da, uzmanlar madencilik ekipmanı olan yeni insanların hızla yerini alacaklarından emin. Bazıları, halving etkinliğinden sonra madencilerin elektrik faturalarını ödemek ve faaliyetlerini devam ettirebilmesi için BTC’lerinin bir kısmını satmaya başlayabileceklerini düşünüyor.

Ayrıca, COVID-19 salgını nedeniyle patlak veren mevcut mali kriz ve ABD Fed Rezervinin başlattığı benzeri görülmemiş önlemler, kripto para topluluğunda birçok kişinin bu durumun halving etkinliğiyle birlikte Bitcoin benimsenmesine öncülük edeceğini düşünüyor.

Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song:

“Bu krizden sonra umudum, daha fazla insanın merkez bankası para politikasının kötülük olduğunu tanıması. Bir grubun diğerine tercih edilmesi asla tarafsız değil ve bu büyük toplumsal sorunlara neden olur. Bunu fark ettikten sonra, Bitcoin ile öne çıkmak için sadece kısa bir adım.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu