Bitcoin HaberleriManşet

Steve Forbes: BTC ve Blockchain hükümet engellerini aşacak

Sponsorlu İçerik

Steve Forbes, Bitcoin ve Blockchain teknolojisinin hükümetlerin kitlesel olarak benimsenmesini önlemek için koyacağı engelleri aşacağını öngörüyor. Forbes, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini, dünya çapındaki merkez bankalarının enflasyonist politika zamanlarında yardım için ileri teknoloji olarak görüyor.

Doğal ve Yapay Zeka Merkezi’ne yönelik bir röportajda, Forbes Media’nın başkanı ve genel yayın yönetmeni, Bitcoin‘in geleceği ve Blockchain teknolojisinden bahsetti. Forbes, kripto para birimlerini, coronavirüsün yarattığı istikrarsızlığa karşı ve merkez bankalarının uyguladığı enflasyonist politikalardan korunmak için “yüksek teknoloji” olarak adlandırdı. Forbes‘a göre bu politikalar durumu daha da kötüleştirdi.

Steve Forbes:

”Kripto para birimlerini, bugün para basan hükümetin istikrarsızlığına karşı yardım için ileri teknoloji olarak görmeliyiz. Blockchain’in yaptığı, kripto para birimleri için altyapı sağlamak.”

Forbes, Bitcoin‘i ve arkasındaki teknolojiyi övmeye devam etti. Ayrıca, önceki ifadelerinin aksine, kripto para birimlerinin bugüne kadar yaptığı en büyük hatanın istikrar eksikliği olduğuna dikkat çekti.

Steve Forbes:

”Bir Bitcoin alıyorsunuz ve bir gün bir biftek ve ertesi gün köpek maması. Buna dayanarak uzun vadeli almaya cesaret edemem.”

Öte yandan Forbes, Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve XRP gibi kripto para birimlerinin en büyük avantajının, varlıkları bir yerden bir yere düşük maliyetle taşınmasına izin verdiğini kaydetti. Bu yüzden Venezuela gibi ekonomileri başarısız olan yerlerde kullanılmaya başlandı. Forbes, kripto para birimlerinin sonunda istikrar kazanacağını, ancak yeni bir engelle karşılaşacağını söyledi.

Steve Forbes:

”Bu olduğunda, hükümetler öfkeli olacak, çünkü artık geçmişte olduğu gibi insanların parasıyla oynayamayacaklar. İnsanların bir alternatifi olacak.”

Forbes‘a göre Bitcoin‘in karşılaşması gereken bir başka sorun, orijinal tasarımının bir parçası. Forbes, Satoshi Nakamoto‘nun “değer yaratacağına” inancında Bitcoin tedarikini kısıtlayarak bir hata yaptığını düşünüyor. Forbes’ın görüşüne göre, değer yaratan şey, kullanıcıların ödeme aracı olarak Bitcoin kullandıklarında ki güven.

Steve Forbes:

”İnsanlar bir şey istediklerinde arz artar. Bitcoin kullanımını yapay olarak kısıtlar ve para sıkıntısı yaratır. İşlevsel para ile insanların daha fazla ihtiyaç duyması ve artan arz ticaret yapmayı kolaylaştırır. Para ticareti kontrol etmez, para insanların satmasını ve satın almasını kolaylaştırır.”

Forbes, Bitcoin çok nadir bir emtia haline gelirse, nihayetinde kullanımının önünde bir engel olacağına inanıyor. Ancak Forbes, kripto para birimlerinin altın ile bağlantısı kesildiğinde ABD dolarının kaybettiği istikrarı koruyacağına inanıyor. Forbes Media başkanına göre anahtar, teknoloji ve kripto para birimlerinin kullanımını kolaylaştırmak.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu