Bitcoin HaberleriManşet

Temel faktörler Bitcoin’i 14.000 dolara yükseltebilir

Sponsorlu İçerik

Geçen hafta 10.000 doları kesin olarak geri almaya karar veren Bitcoin, Çarşamba günü düştü. Kripto para birimi, yaratıcısı Satoshi Nakamoto‘nun BTC‘lerini satacağı yönündeki korkular nedeniyle yatırımcılar arasında korkuya neden oldu ve 9.800 dolardan 9.100 dolara düştü.

Düşüşün %50’si geri kazanılırken, temel faktörlerin bir araya gelmesi Bitcoin‘i potansiyel olarak 2019’un zirvesi olan 14.000 dolar seviyesine doğru yükseltebilir.

”Önce 10.000 dolar, sonra 14.000 dolar”

Kripto para fonu BlockTower Capital‘in yakın tarihli bir araştırma raporuna göre, önümüzdeki aylarda Bitcoin talebini artıracak mükemmel temel faktörler var. Bu temel faktörler;

  • Bitcoin, geleneksel yatırım piyasalarından, yani hisse senetlerinden ayrılmaya başladı.
  • Jeopolitik gerilimler, COVID-19’un arttığı suçlamalar nedeniyle Çin ile ABD arasında bir kez daha parlayabilir.
  • Dünya dijital teknolojilere giderek daha fazla alıştırılıyor, yani kripto para birimleri anlamlı bir hale geliyor.
  • Gelişmekte olan küçük piyasa ekonomileri, yabancı para birimlerinin ve sosyal huzursuzluğun çökmesiyle, Bitcoin’i potansiyel bir güvenli liman varlığı haline getirmeye başladı.
  • Merkez bankalarına duyulan güven azalmaya başladı, bunun sonucunda kripto para birimlerine olan güven artmaya başladı.

Kesin bir fiyat tahmini yapılmadı. Ancak şirket, 10.500 dolarlık direnç seviyesinin kırılması durumunda, yukarıda belirtilen faktörler nedeniyle Bitcoin‘e olan talebin artacağını açıkladı. ”Bir sonraki hedef 2019 yazının en yüksek seviyesi 14.000 dolar olacak.

”14.000 dolar gerçekten çok düşük”

14.000 dolar, Bitcoin’in mevcut piyasa fiyatından yaklaşık olarak 5.000 dolar daha yüksek olabilir, ancak bazıları kripto para biriminin yakın gelecekte çok daha yüksek sevilere çıkacağını söylüyor.

BTC alfa fonu Adamant Capital’in kurucu ortağı Tuur Demeester, geçtiğimiz günlerde 50.000 dolar ile 100.000 doların Bitcoin için tamamen mantıklı bir fiyat olduğunu düşündüğünü belirtti.

Tuur Demeester:

“Bence 50.000 dolar gibi bir fiyat hedefi çılgınca değil, özellikle de para baskısının ne kadar çılgın olduğu düşünüldüğünde. Hatta 50.000 dolar ile 100.000 dolar arasında bile diyebilirim.”

Demeester iyimserliği, yorumunda belirtildiği gibi iki eğilime kaynaklı;

  • Hükümetler ve merkez bankaları COVID-19’un ekonomik etkileriyle mücadele etmek için her zamankinden daha fazla para basıyor. Kesinlikle kıt bir varlık olarak Bitcoin faydalanmaya devam edecek.
  • Kurumlar kripto para birimine para kazanmak için giriyorlar. Yine, Bitcoin kıtlığı nedeniyle faydalanmaya devam ediyor.

Bitcoin için 50.000 dolarlık bir fiyat rüya gibi görünebilir, ancak analist geçmişte yaptığı doğru tahminlerle tanınıyor.

Demeester ilk kez kripto para alanına 2011 yılında girdi, o sırada takipçilerine Bitcoin‘in 5 dolar olacağını söyledi. 2011 yılının şubat ayında Bitcoin ilk defa 1 dolara yükseldi ve aynı yılın 8 Haziran tarihinde 31.89 dolara ulaştı.

Kasım 2015’te Adamant Capital, Bitcoin ralli için nasıl konumlandırılacak başlıklı bir rapor paylaştı. Raporun ana fikri, BTC‘nin birçok yatırımcının portföyünde olması gerektiğiydi. Kasım 2015’de, 300 dolardan 20.000 dolara iki yıl boyunca %6.000’in üzerinde bir yükseliş oldu.

Ve geçen yılın Nisan ayının başlarında, Demeester’in ekibi başka bir rapor yayınladı. Bu rapor, BTC‘nin yakında zincirleme veriler ve geçmiş analiz nedeniyle bir boğa koşusuna gireceğini öne sürdü. Kripto para birimi, Adamant’ın raporunun paylaşılmasından sonraki iki ay içinde yaklaşık %200 oranında yükseldi.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu