Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Trump’ın Açıklamalarından Sonra Piyasa Gevşedi

Sponsorlu İçerik

ABD Başkanı Donald Trump kameralar karşısına geçti ve Tahran’ın Irak‘ta Amerikan birliklerinin bulunduğu 2 üsse hava saldırıları düzenledikten sonra İran‘la zirve yapan gerilime ilişkin Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu. 

Donald Trump:

”Dün akşamki saldırıda hiçbir Amerikalı yara almadı. Tüm askerlerimiz güven içinde. Çok az bir hasar söz konusu. Amerikan güçleri her şey için hazırdır. İran şimdi ayakta duruyor, tüm dünya için iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Hiçbir Amerikalı ve Iraklı, alınan önlemlerden dolayı hayatını kaybetmedi. İran terörizmin sponsoru durumunda. Nükleer silahlar geliştirmeye çalışıyor. Biz hiçbir zaman bunun gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz. Amerikan halkının hayatını tehdit eden bir teröristin hayatına son verdik. Kasım Süleymani’yi ortadan kaldırdık.”

İran’ın düzenlediği füze saldırılarının ardından ABD Başkanı Trump’ın bu saldırılara nasıl bir tepki vereceği dünya kamuoyunda merak konusu olmuştu. Uluslararası ilişkiler analistlerine göre, eğer İran ile ABD arasında yükselen gerilimde iki taraftan biri tansiyonu düşürmeye yönelik bir adım atmazsa, yaklaşık 40 yıl sonra ABD ve İran tüm dünyayı etkileyecek sıcak bir çatışmanın içerisine girebileceği yorumları yapıldı. Ancak Trump’ın basın toplantısında edinilen ilk izlenim, ABD’nin gerilimi düşürme yönünde adımlar atacağı oldu.

Donald Trump, İran rejimine yönelik ek yaptırımlar yaparak davranışlarını değiştirmesine etkili olacağını belirtti.

Başkan Donald Trump’ın ulusa ve dünyaya yaptığı bu konuşmanın ardından Bitcoin ve altın fiyatları gevşedi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, InstagramFacebookTwitter sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu