Bitcoin HaberleriSon Dakika

Ünlü Borsa, Opsiyon İşlemlerine Başlayacak!

Sponsorlu İçerik

Malta merkezli kripto para borsası OKEx, BTC/USD pariteli nakit anlaşmalı opsiyon ticaretini kurumsal talep nedeniyle 27 Aralık’tan itibaren başlatıyor.

OKEx, opsiyon ürünleri için adil bir uzlaştırma fiyatı elde etmek için çeşitli platformlardan spot verinin ortalamasını alarak kapanış fiyatında manipülasyon riskini azaltmayı amaçlıyor. Borsa, opsiyon fiyatının “Black-Scholes fiyatlandırma modeli” kullanılarak gerçek zamanlı olarak belirleneceğini belirtti.

OKEx Borsası CEO’su Jay Hao:

“Özellikle türev ticarette hızla büyüyen talebi,  kurumsal ve tüm müşterilerimize hizmet vermesi nedeniyle, heyecanlıyız. Kurumsal müşteriden perakende pazar katılımcılarına kadar tüm müşterilerimize en geniş yelpazede alım satım ve risk yönetimi araçları sağlamayı amaçlıyoruz.”

Diğer ticaret platformları geleneksel olarak alım seçeneklerini destekleyecek şekilde çalışır. OKEx’in teklifinde hem satın alma hem de satma seçenekleri bulunuyor. Bir opsiyon sözleşmesi, bir alıcı ile satıcı arasında, opsiyonun alıcısına, belirli bir varlığın daha sonraki bir tarihte kararlaştırılmış bir fiyata alma veya satma hakkı veren bir anlaşmadır. Opsiyon sözleşmeleri genellikle menkul kıymetlerde, emtialarda ve emlak işlemlerinde kullanılır. OKEx seçeneklerine erişebilmek için, kullanıcıların düzenli bir KYC doğrulama işleminden geçmesi ve bunun yanı sıra opsiyon ticaretindeki bilgilerini göstermek ve anlamalarını sağlamak için uygunluk testinden geçmeleri gerekecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu