Bitcoin Haberleri

Uzmanlara Göre, Bitcoin Halving’i Henüz Fiyata Etki Etmedi

Sponsorlu İçerik

Three Arrows Capital CEO’suna göre halving, Bitcoin fiyatını yeni bir yükseliş trendine sürükleyecek olan arz şokuna neden olacak. Binance CEO’su Changpeng Zhao, dünyadaki hükümetlerin helikopter parası nedeniyle Bitcoin‘in yükselmesini öngörüyor.

Three Arrows Capital’ın CEO’su Su Zhu, TheBlock ile yaptığı röportajda Bitcoin halving hakkında konuştu. Zhu‘ya göre halving, Bitcoin‘e önemli miktarda arz şoku uygulayacak. Ayrıca, Mart ayı ortasında yaşanan çöküşten bu yana halving‘in BTC‘yi henüz fiyatlandırmadığını söyledi.

Su Zhu:

”Bence henüz fiyatlandırmadı. Birkaç ay önce kaldıraçlı işlemlerden dolayı tartışmalı bir şekilde fiyatlandırıldığını düşünüyorum, ama sonra spot satın alma gelmedi. Sanırım halving’den sonra oldukça büyük bir arz şoku olacak. Bence insanlar bir koşuya girersek arzın ne kadar az olabileceğine şaşıracaklar ve sonra yeni para da gelecek.”

Zhu, Ethereum‘da da bir arz şoku meydana gelebileceğini söyledi. Yeni EIP-1559, ETH‘nin ücret mekanizmasını değiştirmeyi teklif ediyor ve her işlem yapıldığında ETH‘yi yakmayı planlıyor. Ona göre, teklifin onaylanması muhtemel görünüyor. Buna ek olarak, Ethereum Asya’da artan bir ilgi görüyor. Her iki faktöre dayanarak Zhu, Ethereum‘un şu anda önemli ölçüde değersiz olduğunu açıkladı.

Su Zhu:

”Şu anda Asya’da Ethereum’a ciddi bir ilgi var. Çünkü, bence bu alandaki insanlar için anlaşılması daha kolay.”

Sonsuz Para Politikası Bitcoin Fiyatını Yükseltecek

Three Arrows Capital’ın CEO’su Bitcoin için iyimser bir görünüme sahip olan tek kişi değil. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Blockdown konferansında Bitcoin‘in fiyatını belirleyeceğine inandığı ana sebep hakkında konuştu; merkez bankalarının “sonsuz para” politikası. Son zamanlarda bilindiği gibi, ABD hükümetinin doğrudan vatandaşlarına 2.000 dolar vermesi bekleniyor.

Bu girişim hakkında konuşan Changpeng Zhao:

”Böylece, Fed para bastığında, Bitcoin fiyatı yükselmeli, çünkü insanlar bu parayı kripto para satın almak için kullanacaklar. Ancak henüz kimse bu parayı alamadı ve hala paralarını nasıl dağıtacağını anlamaya çalışıyorlar.”

Mark Cuban, Mike Novogratz ve Arthur Hayes‘in ifadeleri de bu yönde. Cuban, Anthony Pompliano’nun podcast’ine verdiği röportajda Bitcoin‘in FED politikasının en büyük galibi olacağını söyledi.

Novogratz, kendi adına, 2020’yi “Bitcoin Yılı” ilan etti. Yatırımcı, yıl sonundan önce Bitcoin fiyat rallisi için koşulların karşılandığını söyledi. Novogratz, kripto paranın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyor. Son olarak, BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin fiyatının 20.000 dolara yükselmeden önce yeni bir düşüş olabileceğini öngördü. Hayes, finansal kurumların, politikacıların ve hükümetlerin ekonomik krizi geleneksel yöntemleriyle çözme konusundaki verimsizliğinden dolayı Bitcoin için bu son iyimser tahmini yaptı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu