Bitcoin Haberleri

Uzmanlardan Bitcoin halving ve fiyat tahminleri

Sponsorlu İçerik

Belki de kripto para alanı için yılın en önemli olayı olan Bitcoin halving‘e sadece iki gün kaldı. Halving, bir Bitcoin bloğunun madencilik ödülünü yarıya indirecek. Bu nedenle, mevcut 12.5 BTC madencilik ödülü 6.25 BTC‘ye düşürülecek ve madencilerin bu tarihte ağdan elde ettikleri geliri azaltacak.

Piyasada, iki faktör nedeniyle yükseliş eğilimi hakim görünüyor. Birincisi yatırımcı ve milyarder Paul Tudor Jones‘un Bitcoin‘i satın alması ve altınla karşılaştıran ifadeleri. İkinci neden, Bitcoin‘in Mart ayındaki en kötü düşüşlerinden birini yaşadıktan sonra 10.000 doların üzerine çıkması. Haberimizin hazırlandığı sırada, BTC son 24 saatte %1.82 oranında düşerek 9.750 dolardan işlem görüyordu. Aylık ve haftalık grafiklerde BTC sırasıyla %31.15 ve %9.12 kazançlar elde etti.

Bitcoin halving, tedarik şoku ve uzmanların beklentileri

Kripto para alanının uzmanları, halving‘in Bitcoin için yükseliş ya da düşüş göstereceği konusunda bir fikir birliğine varmadı. Ancak, önemli sayıda uzman halving‘in olumlu olacağına inanıyor. Anthony Pompliano podcast’inde Bitcoin halving‘in fiyata nasıl etki edeceğini analiz etti ve yorumladı.

Tudor Jones ve Mike Novogratz gibi Pompliano, ABD Federal Rezerv’in sonsuz para politikasının Bitcoin‘in yükselişi için bir katalizör olacağına inanıyor. Geleneksel finans piyasaları Covid-19 salgınının neden olduğu krizi azaltmak amacıyla para basarken, Bitcoin arzında bir azalmaya doğru ilerliyor. Pompliano‘ya göre, halving arz şokuna neden olacak.

Anthony Pompliano:

”Bu halving, günlük Bitcoin arzını günde 1.800’den günde sadece 900 Bitcoin’e düşürecek. Bu arz şoku geçmişte 18–24 ay boyunca önemli bir fiyat artışına yol açtı.”

Pompliano, halving‘in Fed’in politikasıyla birlikte Bitcoin için roket yakıtı olacağını da sözlerine ekledi. Buna göre, Three Arrows Capital CEO’su Su Zhu, Bitcoin halving önümüzdeki aylarda BTC‘nin fiyatını artıracak bir arz şoku getireceğini söyledi.

Pantera Capital’in kurucusu ve CEO’su Dan Morehead, halving‘in fiyatı yükselteceğini düşünen bir başka analist. Morehead, halving‘in Bitcoin‘i tüm zamanların en yüksek seviyesine itme yeteneği ile bir fırsat olduğunu söyledi. Pantera Capital’in CEO’su BTC’nin fiyatı hakkında bir tahmin yaptı ve önceki gerçekleşen halving olayları gibi, BTC‘nin Ağustos 2021’e kadar 500.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

Dan Morehead:

”Tarih kendini tekrar ederse, Bitcoin Ağustos 2021’de 533.431 dolarlık zirveye ulaşacak.”

CoinShares Baş Stratejisti Meltem Demirörs, bu yılki halving koşulları nedeniyle BTC‘nin fiyatını yükselteceğini düşünüyor. Demirörs‘e göre, halving önceki yıllardan farklı. Demirörs, Bitcoin‘in 2016’daki son halving‘den bu yana sahip olduğu olgunluğu ve büyümeyi vurguladı.

Diğer yandan, Peter Schiff, Twitter hesabında bir düşüş mesajı yayınladı. Schiff‘e göre, Bitcoin ve kripto para pazarı için bir çeşit çöküş olacak. Schiff, Bitcoin‘in uzun sürmeyeceğini söyledi ve yatırımcıların halving sonucundan hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi.

Willy Woo, halving gerçekleştikten sonra Bitcoin için farklı bir senaryoyu ortaya koydu. Analiste göre, BTC üzerindeki satış baskısı madencilerden borsalara kayacak. Woo, BTC ticaretindeki bu değişikliğin Bitcoin piyasa değerindeki artışı yavaşlatacağını söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu