Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriManşet

Venezuela Kripto Borsasından İnternetsiz Transfer Hamlesi

Sponsorlu İçerik

Venezuelalı kripto para borsası, SMS (metin mesajları) yoluyla kripto ödemelerini destekleyen bir hizmet geliştirdi.

Kötü internet hizmeti, Venezuelalıların kripto para ödemelerini yapamamasının önündeki en büyük engeldi. Venezuela kripto para borsası Criptolago, kullanıcıların kripto para işlemlerini internet olmadan kısa mesajla yapmalarını sağlayan bir hizmetin başlatıldığını duyurdu.

Borsaya göre girişim, şirketleri geleneksel bankacılık sistemine paralel ödeme mekanizmaları geliştirmeye çağıran Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro‘nun çağrısına yanıt olarak başlatıldı. Moduro, kripto para birimi Petro ile uyumlu çevrimdışı ödeme sistemleri oluşturulmasını istemişti.

Borsa, platformunda listelenen tüm token’ler için çevrimdışı işlemleri etkinleştirdi. Venezuelalılar artık internet bağlantısına ihtiyaç duymadan Petro, Bitcoin, Litecoin, Dash ve Glufco‘yu (Venezuela kripto para yatırım bankasının token’i) gönderebilirler. Platform ayrıca ulusal fiat para birimi Bolivar ile işlemler için bir modül sağladı.

Şimdilik hizmet yalnızca kayıtlı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor, ancak borsaya kayıt olmak çok kolay. Venezuelalılar için asıl sorun Petro için uygun bir oran bulmak olabilir.

Petro gerçek fiyatı, pratik bir değişim yöntemi olarak çalışmak için çok değişken. Yerel haberlere göre, 6 Nisan’da, resmi hükümet kaynakları Petro‘nun token başına 58.9 dolar değerinde olduğunu söyledi. Petro, yerel Amberes kripto para borsasında yaklaşık 11.50 dolar karşılığında işlem görürken Criptolago‘da aynı gün token başına 20 dolara yükseldi.

Criptolago belki de Venezuela‘nın ülkede kripto para biriminin kullanımını teşvik etmek için gelişmiş çözümler sunma konusunda en çok adım atan platform. Çevrimdışı ödemeler için bir seçenek başlatmadan önce, Venezuela kripto para ödeme işlemcisi Glufco ile ortak olarak, bugün yaygın olarak kullanılan banka veya kredi kartlarına benzer bir kartla kripto para ödemelerini işlemelerine izin veren satış noktaları sunuyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu