Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika
Trend

Yeni Bir Kripto Para Boğa Piyasasını Gösteren 10 Faktör

Sponsorlu İçerik

Kripto para yatırımcıları gözü önünde neler olup bittiğini fark etmemiş olabilir. Görülen o ki yeni bir boğa piyasasının başladığını doğrulanmak üzere. İşte yeni bir kripto para boğa koşusunun başladığını gösteren toplam 10 yükseliş nedeni görülmekte.

İki yıl boyunca devam eden ayı piyasası, Bitcoin ve altcoinlere yönelik uzun vadeli inançlarının nerede olabileceğine bakılmaksızın, piyasayı zihinsel olarak daha fazla beklemeyi şartlandıran kripto para yatırımcılarını üzdü.

Piyasalar tam bir döngü yaşadığı zaman, boğa piyasaları irrasyonel coşku ile dönüş yapar ve korku ile öfkenin baskın olduğu yatırımcıyı taşımayı umar.

Bunun ile birlikte bir kez daha yükselişe geçtiğinde, yatırımcılar çoğu kez güvensizlik içinde kalırlar ki, herhangi bir yukarı doğru harekette sadece geri döneceği düşüncesini bekleyen bir oturum olduğunu varsayarlar. Bu durum zaman zaman boğa piyasasını burunlarının altında oluşturmasına ve mümkün olan en büyük finansal fırsatı kaçırmasına neden olur.

TradingView tarafından hesaplanan tüm kripto para piyasasına bakıldığında, yeni bir boğa piyasasını doğrulayan 10 açık boğa faktörü var.

  • Kripto piyasası sınırı aylık zaman dilimlerinde daha yüksek bir seviyeye çıkıyor. Tepe seviyeleri ile taban seviyelerinden çizilecek trend çizgileri ile birleştirildiğinde bir yükseliş eğiliminin teyidi bırakabilir. Artış trendini onaylamak için çizilen trend taban oluşumu teyidi veriyorsa yükseliş teyidini vermiştir.
  • Mevcut seviyelerdeki mum grafiği aylık kapanış sabah yıldız figürünü oluşturuyor ise yükseliş trendi olasılığı doğrulanmaktadır.
  • Bazı analistler yaptıkları çalışmalarda geometrinin ve zamanın fiyatı etkileyen önemli faktörler olduğuna inanıyorlardı. WD Gann bu traderlardan biriydi ve analistlerin destek ve direncin nerede olabileceğini tahmin etmelerine yardımcı olacak araçlar geliştirdi. Tüm düşüş trendi, kırmızı, en yüksek açılı Gann fan bölgesinin altına kilitlendi, ancak fiyat şimdi bu çizginin üzerine çıktı.
  • Teknik analizin öncülerinden J. Welles Wilder tarafından yaratılan bir gösterge olan parabolik SAR , düşüş trendi sırasında hiçbir zaman aşağı yönde ihlal edilmedi ve bu da 3.000$ ‘ın en düşük seviyesindeki yükselişin asla geçersiz kılınmadığını düşündürdü.
  • Piyasada teknik analizin en önemli trend gösterge ve sinyali olan Bollinger Band orta hattını geri aldı. Kripto para pazarı Haziran 2019’da kırıldı, ancak başlangıçta tutamadı, Kasım 2019’da altına düştü. Çizginin üzerinde tutmak son derece boğa ve üst Bollinger Bandının tekrar test edilmesiyle sonuçlanmalıdır.
  • Diğer göstergeler de boğa piyasasına işaret ediyor. Bir trend ölçüm aracı olan Göreceli Güç Endeksi (RSI) tekrar yukarı doğru işaret etmeye başladı.
  • Aylık zaman dilimleri ile MACD yani Hareketli Ortalamayı da kullanmak gerekiyor. Bir kaç dönemli açıp baktığımızda mavi çizgi turuncudan geçtiğinde, yükseliş trendinin gücü önemli ölçüde artacaktır.
  • Sıfır çizgisinin üstünden geçen MACD histogramı bile, kripto pazarının dibe vurduğu ve resmi olarak bir sonraki boğa piyasasını başlatmak üzere olduğu teorisini destekliyor.
  • Son olarak, Stokastik de yükselmeye başlıyor ve bu eğilimin güçlenmeye başladığını gösteriyor. MACD gibi, mavi çizgi turuncu çizginin üzerine çıktığında, yükseliş momentumu artacak ve kripto pazarını tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyacaktır .

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu