Blockchain HaberleriManşet

Algorand’tan, Corona ile Mücadelede de Blockchain Uygulaması

Sponsorlu İçerik

Singapur merkezli Blockchain şirketi Algorand, COVID-19 ile mücadeleye yardımcı olmak için IReport-Covid adlı bir uygulama başlattı. Kullanıcılar, ücretsiz ve sürekli erişim sağlamak için yakında Algorand Blockchain üzerinde kamuya açıklanacak bir anket gerçekleştirebilir.

Şu ana kadar teyit edilen coronavirüs vakalarının sayısı 600.000’i geçti. Ölüm sayısı 27.000’in üzerine çıktı ve etkileri yavaşlamıyor. Bununla mücadele etmek için çok sayıda sağlık kuruluşu, işletme ve hatta bireyler farklı girişimler başlattı.

Blockchain şirketi Algorand Vakfı tarafından IReport-Covid uygulaması, semptomatik ve semptomatik olmayan kullanıcıların, bir anket doldurarak virüs hakkında istedikleri bilgileri anonim olarak doğrudan bildirmelerine olanak tanıyor.

Web sitesine göre:

“Bu bize COVID-19’un insanları gerçek zamanlı olarak nasıl etkilediğini öğretecek, bu da doğru bilgilendirmeye ve şimdi ve gelecekte pandemi ile ilgili çalışmalara yardımcı olabilir. Tüm yanıtlar değiştirilemez veya reddedilemez, herkese ücretsiz ve kalıcı erişimi garanti etmek için Algorand Blockchain üzerinde otomatik olarak herkese açık olarak yayınlanır.”

Yeterli miktarda rapor olduğunda uygulama toplu istatistikler yayınlayacak ve toplanan verileri kullanarak topluluğun uygulama geliştirmesine yönelik araçlar sunacak.

Araştırma ekibini yöneten Dr. Tal Rabin‘e göre, uygulama sonuçta diğer insanlara kişisel mücadelelerinde yardımcı olabilecek çok değerli veriler sağlayabilir. Ayrıca uygulamanın gelecekteki virüsler için de bilgi almada yararlı olabileceğine inanıyor.

Dr. Tal Rabin:

“Algorand’ın uygulaması, kullanıcılara zamanında, şeffaf ve kalıcı bilgi paylaşım araçları sağlamak için Blockchain teknolojisini kullanıyor. Uygulama mevcut kriz sırasında bilgi sunmak ve salgınlarla ilgili gelecekteki araştırmaları desteklemek için bir araç olarak hizmet verecek. Bilgi ihtiyacı Corona salgınıyla mücadelede anahtar gereksinimlerden biri ve dünyadaki birçok acil operasyonun güncel bilgilere ulaşması gerekiyor. Bugün Corona ile ilgili birçok kaynak var, ancak çok az bilgi doğrudan topluluktaki insanlardan geliyor. Umarım dünyada daha fazla kişi uygulamamızdaki anketlere yanıt verir, böylece anlamlı bilgiler toplayabiliriz.”

Uygulamanın konuyla ilgili tıbbi tavsiye veya tedavi danışmanlığı sağlamadığını belirtmek gerekiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu