Blockchain Haberleri

Arjantin merkez bankasından, Blockchain teknolojisine test!

Sponsorlu İçerik

Arjantin merkez bankası, bankacılık prosedürlerini optimize etmek için merkezi olmayan bir sistemi test etmeye başladı.

Blockchain geliştiricisi IOV Labs Salı günü yaptığı açıklamada, proof-of-concept tabanlı, bankacılık müşterilerinin borç taleplerini izin verilen bir Blockchain ağı üzerinden ele alacağını duyurdu. Arjantin merkez bankasına ek olarak, Banco de la Provincia de Cordoba, BBVA ve Banco Santander de dahil olmak üzere çeşitli büyük ticari bankalar da denemeye katıldı.

Çözüm, RSK’nın kurumsal akıllı sözleşme teknolojisini temel alan, bankalar, takas merkezleri, finansal aracılar ve sağlayıcılar ağı arasındaki prosedürleri optimize etmeyi, takas sistemlerini kolaylaştırmayı ve fiat ödemelerini hızlandırmayı amaçlıyor.

IOV Labs, yeni küresel ekonomiye güç sağlamak için tasarlanmış düşük maliyetli ve güvenli platformlar oluşturuyor.

Proof of concept, bankalar ve finans kurumları arasında mesaj göndermek için Blockchain kullanımını hedefliyor. Test başarılı olursa, Blockchain teknolojisine dayanan uçtan uca izlenebilirlik sunan yeni bir takas sistemi görevi görecek.

IOV Labs CEO’su Diego Gutiérrez Zaldívar, hedefin yeni teknolojiyi pratik ve ticari uygulama yoluyla sergilemek, Blockchain ve akıllı sözleşmelerin kripto para birimlerinin ötesinde şeffaf, güvenli ve dayanıklı finansal ağlara güç sağlamak için nasıl kullanılabileceğini göstermek olduğunu belirtti.

İlk merkez bankası denemesinden sonra katılımcılar, daha fazla üye ve yeni özellikler ekleyerek ağı genişletip genişletemeyeceklerini değerlendirecekler.

Geçen ay, IOV Labs, Arjantin’in doğal gaz dağıtım ekosistemine odaklanan bir Blockchain ağı olan Gasnet‘i başlattı. Bu ağ ayrıca, kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak, maliyetleri düşürmek ve gaz hizmeti veren şirketlerin bekleyen müşteriler için işlem süresini hızlandırmak için IOV Labs tarafından desteklenen RSK akıllı sözleşmelerini de kullanıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu