Blockchain HaberleriManşet

Blockchain Müzik Endüstrisinde Devrim Yaratabilir

Sponsorlu İçerik

Korsanlık ve yasadışı indirme konularında uzun süredir mücadele eden müzik endüstrisi, Blockchain teknolojisinin uygulanmasıyla bu sorunları çözebilir. Sanatçıların haksız ödemeler ve müzik hakları üzerinde hiçbir kontrolü bulunmaması açısından karşılaştıkları zorluklar bile açık defter yeniliği kullanılarak çözülebilir.

Müzik Endüstrisinde Blockchain Kullanım Örnekleri

Müzik endüstrisinde bazı şirketler Blockchain kullanıyor ve şirketler, sanatçılara ve içerik oluşturuculara fayda sağlamak için Blockchain uygulamalarını entegre ederek bu sorunların üstesinden geliyor. Blockchain‘in faydalarını müzik endüstrisine getirmek için mükemmel çalışmalar yapan bazı önemli isimlerden bahsedeceğiz.

Mediachain, müzik şirketlerinin, sanatçıların ve kullanıcıların bilgilere erişmesine ve bunları paylaşmasına yardımcı olan tanınmış merkezi olmayan bir veritabanı. Verilerin bazı güçlü ajanslar tarafından merkezi olarak kontrol edildiği merkezi sistemden farklı olarak Mediachain, müzik alanındaki sanatçıları, yaratıcıları ve organizasyonları birleştirme seçeneği sunuyor.

Ujo Music, sanatçıların oluşturma, yayınlama ve lisanslama çalışmaları için adil tazminat almalarını sağlayan Ethereum tabanlı bir müzik yazılımı.

Musicoin, benzer çizgiler boyunca çalışan ve sanatçının müzik gelirlerinden haklı payını almasına yardımcı olan başka bir Blockchain tabanlı müzik akış platformu.

BitSong, Ethereum Blockchain‘ini kullanıyor ve sanatçıların ve dinleyicilerin etkileşime girebileceği ve müziği satabileceği / satın alabileceği bir platform sunuyor. Platformdan elde edilen reklam geliri paydaşlar arasında dağıtılmasını sağlıyor. İş modeli müzisyenler ve dinleyiciler arasında giderek daha popüler hale geliyor.

Choon, en büyük Blockchain müzik yayın platformlarından biri. Şirket, müzik sahteciliği ve yasadışı indirme sorunlarını çözmede oldukça başarılı oldu.

Smackathon, müzik oluşturma, lisanslama ve dağıtım hakları için akıllı sözleşmelerin uygulanması yoluyla müzik endüstrisini daha güvenli hale getiriyor. Benzer şekilde, Musiclife tarafından sunulan Blockchain platformunda müziği takas edebilir ve paylaşabilirsiniz. Arayüzü çağdaş ve kullanımı kolay.

Blockchain Müzik Endüstrisine Nasıl Yardımcı Olabilir?

Blockchain‘in müzik endüstrisi için kullanımı birçok sorunların giderilmesinde önemli rol oynuyor. Avantajları, Blockchain teknolojisinin doğal özelliği, yani herhangi bir merkezi kontrol olmaksızın düğümler boyunca bilgilere erişim sağlar. Blockchain’de paylaşılan bilgiler değişmez ve diğer tüm katılımcı düğümlerin onayı olmadan değiştirmek neredeyse imkansız.

Müzik endüstrisi söz konusu olduğunda, bu özellik bir içerik oluşturucunun orijinal kaynağını belirlemede çok yararlı olabilir. Müzik Blockchain‘de yayınlanabilir; içerik benzersiz bir kimlik ve zaman damgası alır. Bu, içerikte aksi takdirde kolayca yapılabilecek yasadışı indirme, değiştirme veya diğer değişiklikler sorununu çözmeye yardımcı olacak. Bu aynı zamanda içerik için doğru kişinin ödüllendirileceği anlamına gelir.

Blockchain kullanılarak, müzik ve içerikten de para kazanılabilir. Akıllı sözleşmeler altyapı oluşturmak için kullanılabilir ve isteğe bağlı yayın için ödeme kripto paralar ile kolayca uygulanabilir. Kullanıcının istediği müziği seçmesi ve buna göre içerik oluşturucusuna herhangi bir üçüncü tarafın müdahalesi olmadan ödeme yapması çok uygun.

Blockchain‘in müzik endüstrisinde uygulanmasıyla ilişkili bir diğer önemli fayda, içerik oluşturucuların ve satın alanların, bir müzik şirketi veya yayın hizmetleri olmadan doğrudan birbirleriyle etkileşime girebileceği bir platform sağlamaktır. Bu, her iki taraf için kazan-kazan durumu yaratacaktır.

Sonuç

Müzik endüstrisinde, Blockchain kullanımının potansiyeli çok büyük ve açık defter teknolojisinin doğasında bulunan bazı özellikler müzik endüstrisi için son derece faydalı. Blockchain, sanatçıları uzun süredir meşgul eden müzik şirketlerinin ve yayıncı hizmetlerinin ağır sözleşme şartlarından kurtarabilir. Blockchain‘in müzik endüstrisinde benimsenmesi katlanarak artıyor. Sanatçılar ve içerik yaratıcıları arasında benimsenmesinde daha fazla artışa tanık olmak sadece bir zaman meselesi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu