Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

Blockchain Piyasalardan Sonra Sofralarda

Sponsorlu İçerik

Güney Akdeniz bölgesindeki en büyük zeytinyağı üreticilerinden biri, dijitalleşme sürecinin bir parçası olarak Blockchain teknolojisinin tedarik zincirine katıldığını duyurdu.

IBM tarafından paylaşılan duyuruya göre Tunus’lu zeytinyağı üreticisi CHO, zeytinin yetiştirildiği bahçesi, zeytinlerin ezildiği değirmen ve bulundurulduğu tesisler de dahil olmak üzere, Terra Delyssa sızma yağını sekiz kalite güvence kontrol noktasında izlemek için IBM‘in Blockchain platformunu uygulayacak.

Firma Blockchain teknolojisini, saatte 24.000’den fazla şişe zeytinyağı oluştururken tedarik zinciri süreci hakkında gerçek zamanlı bir bilgiyi engellenmemiş bir kayıtla sağlayabilecek. Bu teknoloji sayesinde her etikette QR kodu kullanarak müşterilerine güven ve şeffaflık sağlayabilecek.

IBM Food Trust, platformuna birçok iş ortağı ekliyor ve müşteriler için bir bakış açısı ve tükettikleri ürünler hakkında benzersiz bir hizmet oluşturuyor. Bu teknoloji sayesinde üstün ürün kalitesi ve şeffaflığın getirdiği sahteciliği önleme yolu oluşturuluyor.

CHO Amerika CEO’su Wajih Rekik:

“Ailelerimiz nesillerdir zeytin çiftçisi ve zeytinyağı üreticisi Food Trust ile tüketicilerimize her adımda bir pencere sağlamak için Blockchain kullanan ilk zeytinyağı üreticileri arasında olduğumuza inanıyoruz. Food Trust sayesinde, ürünün menşei ve saflığı hakkında bilgi sunacağız.”

Bu durum Blockchain teknolojisinin gelişimine destek sağlayabilecek ve sadece kripto para piyasalarında duyduğumuz bu teknoloji tüm perakende, mağaza ve üreticiler için kullanılabileceğini ortaya koymakta.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu