Blockchain HaberleriManşet

Blockchain, Palm Yağı Endüstrisinde Kullanım Alanı Buluyor

Sponsorlu İçerik

Foodbev Media tarafından Çarşamba günü yayınlanan rapora göre, Malezya Palm Yağı Konseyi (MPOC), bölgenin palm yağı endüstrisinde hesap verebilirliği ve izlenebilirliği geliştirmek için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

Dünyanın en büyük palmiye yağı ihracatçılarından biri olan Malezya, dünyadaki palm yağı üretiminin yaklaşık % 28”inden sorumlu. Kuşkusuz, ülke kapsamlı ihtiyaçlarıyla küresel ihtiyaçların karşılanmasını sağladığı için palm yağı Malezya ekonomisinin büyümesi için kritik önem taşıyor.

Bununla birlikte, güneydoğu Asya ülkesi, Blockchain gibi bazı yeni teknolojileri dahil ederek yüzyıllık geleneksel endüstrilerini canlandırıyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, hükümet destekli ”Blockchain Köyü Medini”nin, ülke çapında Blockchain kullanımını benimseme çabalarını başlattığını duyurdu.

MPOC, Blockchain teknolojileri benimseyerek, sürdürülebilir tedarik zincirleri oluşturmada, palm yağı tedarik zincirlerini güçlendirmede uzmanlaşmış bir Blockchain geliştirme şirketi olan BloomBloc ile ortaklık kurdu.

İşbirliğinin ardından, her iki birlik de Blockchain tabanlı mobil uygulama ve palm yağının tüm üretim ve dağıtım hattını sistematik olarak izleyen bir arayüz oluşturmanın bir parçası oldu. Sisteme önceden yüklenmiş her ağaç hakkında bilgi ile mobil uygulama birden fazla kontrol noktasını etkinleştiriyor, böylece tedarik zincirinin baştan sona şifrelemesini sağlıyor.

Blockchain teknolojisi sadece süreçteki şeffaflığı arttırmaya yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda günümüz müşterileri ve paydaşları için son derece önemli olan doğruluk ve güvenilirliği en üst düzeye çıkartacak.

BloomBloc‘a göre, Blockchain uygulaması, üretim ve tedarik maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağı için uzun vadede küçük ölçekli yetiştiricileri ve çiftçilere de büyük fayda sağlayacak. Artık ürünlerini pazara sunmak için aracılara güvenmek zorunda kalmayacaklar, böylece tedarik zincirinin tam kontrolünü ele geçirecekler.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu