Blockchain HaberleriManşet

Çin eyaleti çay tedarikini izlemekde Blockchain kullanacak

Sponsorlu İçerik

Çin‘in Yunnan eyaleti, çay tedarik zincirini izlemek için kullanacağı bir Blockchain platformunun başlatıldığını duyurdu.

Çin‘in Yunnan eyaleti, 3 Haziran’da Pu’er çay çiftlikleri için Blockchain destekli bir izlenebilirlik platformunun resmi lansmanını duyurdu. Blockchain platformu ilk olarak Yunnan‘da 2020 Phoenix Nest Antik Ağaç Bahar Çayı Yeni Ürün Lansman Konferansı sırasında Kunming’de açıklandı. Yunnan, platformu Çin eyaletinde 42.000 hektar tarım arazisinde kalite kontrol, satış ve kredi finansmanı operasyonlarını yönetmek için kullanacak.

Yunnan eyaleti koyu, fermente çay çeşitliliği ile ünlü. Raporlara göre, Çin’in en büyük tarım ürünleri ihracatçısı ve 2018’de neredeyse 33 milyon dolarlık ticaret yaptı. Yapılan açıklamalara göre, Çin Pu’er çay endüstrisinin ürünleri ortalama 2.5 milyar dolar. Blockchain destekli platformdaki QR kodlarını tarayarak, müşteriler her bir ürünün hammadde tabanını, üretim sürecini, depolamayı, kalite testini, ürün satışlarını, finansal desteği ve diğer verileri inceleyebilir.

Pu’er çay endüstrisinin Blockchain teknolojisine ilgisi 2019 yılında başladı. Çin eyaleti, bir süre sonra Blockchain teknolojisine dayanan izlenebilirlik çözümlerini entegre etmek istedi. Şimdiye kadar, 25 şirketten 25 ürün platform aracılığıyla piyasaya sürüldü ve eyalet gelecekte daha fazla yenilik yapmak istiyor.

Küresel salgın Blockchain’e olan ilgiyi artırdı

Blockchain teknolojisi, küresel salgının ortasında son birkaç ay içinde dünyanın dört bir yanından devlet ve devlet yetkililerinin ilgisini çekiyor. Çoğu kripto para biriminin temelini oluşturan teknolojinin birçok alanda kullanımı kanıtlandı. Teknoloji, evrak ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve küresel bir pandemi zamanında çok faydalı olan fiziksel teması azaltıyor. Daha önce, Çin Halk Bankası Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi için bir Blockchain tabanlı ticaret finans platformu oluşturulmasını önerdi. Platformun ana odak noktası küresel ticaret ve finans olacak. Blockchain teknolojisi şu anda birçok ülkede birçok alanda test ediliyor ve kullanılıyor.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu