Blockchain HaberleriManşet
Trend

Coronavirüs’e Blockchain Destekli Takip!

Sponsorlu İçerik

Blockchain tabanlı uygulamaların geliştiricisi Acoer, kullanıcıların devam eden Coronavirus salgını izlemelerine yardımcı olmak için yeni bir uygulama oluşturdu.

Bugün dünyanın en büyük haber hikayelerinden biri Coronavirus (COVID-19) salgını. Dünyanın dört bir yanındaki sağlık kuruluşları ve hükümetler Çin‘in Wuhan şehrinde başlayan ancak o zamandan beri diğer ülkelere yayılan salgını takip ediyorlar. Artık sağlık profesyonelleri ve kuruluşları, Atlanta merkezli bir uygulama geliştiricisi olan Acoer tarafından oluşturulan yeni bir blockchain destekli uygulama ile viral salgını gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler.

Coronavirus Salgını’nın İzlenmesi

Uygulama, Coronavirus salgını hakkında bilgi toplamak ve bilgileri gerçek zamanlı olarak görüntülemek için bir HashLog veri görselleştirme motoru kullanıyor. Uygulama, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Dünya Sağlık Örgütü gibi gruplardan gelen verileri kullanıyor.

Blockchain destekli uygulama, kullanıcıların ölümler, doğrulanmış vakalar ve kurtarmalar gibi verileri görüntülemelerine olanak tanıyor. Etkileşimli görüntüleme için sıralama ve filtreleme özelliklerinin yanı sıra zaman içinde eğilimlerin listelenmesi de görüntülenebiliyor.

Acoer CEO’su Jim Nasr:

Virüs hakkında artan bir veri kaynağı var, ancak bilgilerin basit bir şekilde görselleştirilmesi, tüketilmesi veya çıkarılması her zaman kolay değildir. HashLog ile hedefimiz veri toplamayı otomatik hale getirmek ve veri görselleştirmeyi zengin, dinamik ve sezgisel hale getirmektir.

Özellikle halk sağlığı hakkında geçmişim ve CDC’deki görev süremle, halk sağlığını desteklemenin inanılmaz derecede önemli bir misyon olduğuna ve yapabildiğimiz kadarıyla onu geliştirmek için inovasyon sorumluluğumuza inanıyoruz.

Dünya Çapında Coronavirus Endişesi

Kuşkusuz, birçok ülke Coronavirus salgını hakkında oldukça endişeli. Dünya genelinde vakalar ortaya çıkıyor ve yetkililer yayılmayı en aza indirmek için çok çalışıyorlar. Örneklemek gerekirse Japonya’nın yolcu gemisi Diamond Princess‘in tümünü karantinaya almasını gösterebiliriz. Toplam 355 yolcu ve mürettebatın virüse sahip olduğu doğrulandı.

Dünyada en az 1.669 ölümle, 69.000‘den fazla onaylanmış vaka var. Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri Çin tarafından verilen verilere temkinli yaklaşıyor. Bir çok ülke Çin’in virüsün gerçek etkisini azımsadığına inanıyor. Sosyal medya, Çinli yetkililerin,apartman binalarındaki vatandaşları mühürleyen görüntülerle dolu. Rahatsız edici bir videoda, kadının biri hazmat suitli(Tehlikeli Madde Giysisi) yetkililer tarafından dövüldükten sonra metal bir kutuya konulduğunu gösteriyor.

Çinli yetkililer Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri gibi grupların yardımını reddediyor. Merkezi hükümetin Çin’deki medyayı kontrol ettiği de biliniyor. Şu ana kadar 29 ülke Coronavirus vakası bildirdi. İlk beş ülke Çin (68.502), Japonya (408), Singapur (72), Hong Kong (56) ve Tayland (34).

Sizde konu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu