Blockchain HaberleriSon Dakika

COSO, Blockchain Alanında Rehberlik Yapacak

Sponsorlu İçerik

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Kurumsal dolandırıcılıklarla savaşmaya adanmış kar amacı gütmeyen Treadway Komisyonu (COSO), blockchain teknolojisi konusunda rehberlik yapmaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal, COSO’nun 2020’nin ilk çeyreğinde gönüllü blockchain rehberliğini başlatacağını bildirdi. Rehberliği, finansal hizmetlerdeki yöneticilere ve tedarik zincirlerinde blockchain teknolojisini kullanan şirketlere vermeyi planlıyor.

1985 yılında kurulan COSO, 5 özel sektör kuruluşunun ortak girişimidir: Amerikan Muhasebe Derneği (AAA), Amerikan Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü (AICPA), Uluslararası Finansal Yöneticiler Enstitüsü (FEI), İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) ve Muhasebeciler Yönetim Bilimleri Enstitüsü (IMA).

COSO, şirketlerin dahili kontroller oluşturmak ve riskleri yönetmek için kullandığı rehberlik ve çerçeveler geliştirir. Kuruluşun en iyi 2000’lerin başında muhasebe skandallarından sonra geliştirdiği ve 2017’de güncellediği gönüllü bir risk yönetimi çerçevesi ile tanınıyor.

COSO’nun yaklaşan rehberliği, şirketlerin uygun yönetişim önlemleri ve kontrolleri uygulamalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu