Blockchain HaberleriManşet

Federal kurumlar, Blockchain teknolojisinden yararlanıyor

Sponsorlu İçerik

Blockchain teknolojisi, son birkaç yıldır hızla gelişti ve yeni neslin en dönüştürücü teknolojisi olarak adlandırıldı. Fintech’ten tedarik zincirine kadar kullanım alanları sınırsız diyebiliriz. Bu nedenle federal kurumlar bile hız, verimlilik, şeffaflık ve güvenlik için Blockchain’e yöneldi.

FedTech dergisinin yakın tarihli bir haberi, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Hazine Bakanlığı gibi birkaç federal kurumun Blockchain teknolojisinden yararlanmaya başladığını ortaya koyuyor.

FDA, 2017’de yeniden yayılmaya başlayan H1N1 domuz gribi virüsü verilerinin izlenmesine yardımcı olmak için etkili bir yola ihtiyaç duydu. Kurum o zamandan beri en verimli çözüm olan Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

FDA’nın İlaç Değerlendirme ve Araştırma Merkezi’nde veri madenciliği ve bilişim değerlendirme ve araştırma müdür yardımcısı olan Dr. Henry Francis, bu amaç için bir uygulamanın geliştirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Otomatik olarak şifrelenmiş verileri gerçek zamanlı olarak birçok kaynaktan almamızı sağlayan ve tüm katılımcılar için mutlak bir sicile sahip olmamızı sağlayan bir uygulama tasarladık.”

Ayrıca ekibinin Taşınabilir Etkileşimli Cihazlar için Gerçek Zamanlı Uygulama (RAPID) programının federal hükümette Blockchain‘in ilk tam gelişmiş uygulamalarından biri olduğunu vurguladı ve teknolojiye olan ilginin arttığını ekledi.

Blockchain ile gelişmiş yönetim

Öte yandan, Hazine Bakanlığı Finansal Yenilik ve Dönüşüm Ofisi (FIT) de Blockchain uyguladı. İlk kullanımlar arasında FIT, mobil cihazları izlemek için Blockchain’den yararlandı ve ikinci uygulaması, yazılım lisanslarını yönetmekti.

FIT ayrıca National Science Vakfı ile birlikte Blockchain teknolojisinin hibe ödeme süreçlerini iyileştirmek için kullanılıp kullanılamayacağını test etti.

Bununla birlikte, FIT proje yöneticisi Craig Fischer, erken Blockchain denemelerinin potansiyelini ortaya koymasına rağmen, daha verimli bir şekilde yönetmek ve en iyi kullanım durumlarıyla eşleştirmek için teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı (HHS), toplu satın alma gücünü artırırken, raporlama yükünü azaltmak, endüstri ortakları için maliyetleri düşürmek ve satıcı işlemleri için kayıt tutmayı iyileştirmek için dağıtılmış defter teknolojisinden yararlandı.

Ayrıca, FDA, ülkenin merkezi olmayan gıda tedarik zincirinde gıda güvenliğiyle ilgili riskleri izlemek ve ele almak için Blockchain’in nasıl kullanılabileceğini ve tedarik zincirinde şeffaflığın nasıl artırılacağını araştırıyor.

Blockchain haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu