Blockchain HaberleriManşet

Güney Kore şehri Blockchain tabanlı ödemeler sunacak

Sponsorlu İçerik

Güney Kore’deki bir şehir, yaşlılarının temassız ödemelerle başa çıkmasına yardımcı olacak Blockchain tabanlı bir ödeme sistemi geliştirmek için çalışıyor.

Güney Kore’de teknolojik olarak önemli ölçüde gelişmiş şehirlerden biri, ödeme programlarını Blockchain teknolojisine dayalı dijital hediye sertifikaları ile genişletmeyi hedefliyor. Hedeflerden biri, yaşlıları temassız ödemeler konusunda eğitmektir.

Yaşlılara daha kolay ödeme süreci

Güney Kore Seongnam şehrinin yeni kuruluşuna bir mobil uygulama aracılığıyla erişilebilir olacak. Ana fikir, yaşlı sakinlerine ulaşmak ve onları Blockchain teknolojisi aracılığıyla gerçekten basitleştirilmiş bir ödeme sürecini anlamalarını sağlamak.

Son yıllarda şehir, ödeme sistemini çalıştırmak için Blockchain’i benimseyerek kendisini teknolojik bir merkez olarak kurdu.

Kore’nin Minting ve Security Printing şirketi (KOMSCO) de projede yer alıyor. Kart tipi hediye sertifikaları, Chak mobil uygulaması aracılığıyla insanlar tarafından erişilebilir olacak. Yeni sürecin olabildiğince basit olması planlanıyor. Kullanıcılar QR kodlarına ihtiyaç duymadan ödemeleri gerçekleştirebilecek.

Seongnam bölgesindeki 45.000 tüccar konumu platforma dahil edilecek. Bunların üçte birinin hediye çeklerini kullanarak mobil ödemeleri kabul edebileceği bildiriliyor. İşlem sadece mevcut banka ve kredi kartı okuyucularının ödemeleri çalıştırmasını gerektirecek. Kişilerin, mobil uygulamanın kendilerine sağlayacağı PIN’lerini girmeleri gerekecek, böylece ödeme işlemi tamamlanacak.

Hedef teknoloji erişimi zor olanlar

Yeni program, faydalarının yanı sıra, biraz sınırlı ve teknoloji erişimi zor olan yaşlı grubunu hedefliyor. Plan, onları teknolojiye dahil etmek ve onlara sadece erişim sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda temassız ödemeler hakkında bilgi de vermek. Diğer bir yararı da, bunun COVID-19’un yayılmasını sınırlamada etkili bir yöntem olacağıdır.

Yeni Blockchain tabanlı ödeme programı önümüzdeki ay kullanıma sunulacak.

Blockchain haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu