Blockchain HaberleriManşet

İlk e-devlet Blockchain platformu Çin’de kullanıma sunuldu

Sponsorlu İçerik

İlk e-devlet Blockchain platformu, 62 milyondan fazla insanın yaşadığı Çin’in en kalabalık 8. eyaleti Anhui‘de kullanıma sunuldu. Anhui aynı zamanda Çin‘in Şangay‘a ev sahipliği yapan ve ülkenin küresel ekonomik öneminin merkezini oluşturan Yangtze Nehri Deltası Bölgesinin bir parçası. Ayrıca, yeni sistem çeşitli hizmetler de sunacak.

Yangtze Nehri Deltası Bölgesi’nin bir parçası olarak Anhui, dünyanın altıncı büyük ekonomi merkezine ev sahipliği yapıyor. Yerel yönetim, ticari işbirliklerini geliştirmek için bölgeler ve departmanlar arasında veri entegre edebilen geniş bir sistem kurmayı hedefliyor.

Blockchain tabanlı girişim, Başkan Xi Jinping’in devlet ve yerel yetkililerin Bitcoin‘in altında yatan teknolojinin gücünden yararlanması ve bunu çok sayıda uygulamayı içeren çok çeşitli endüstrilere uygulama yönergesinin bir parçası olarak ortaya çıkıyor.

Wanshitongban olarak adlandırılan platform’un ilk uygulaması Blockchain + Elektronik Sertifika ve Lisans avukatların lisanslarını takip edecek bir uygulama ile başlayacak.

Rapora göre:

“Her yetkili eylem sistemi, başkaları tarafından kötüye kullanımı önlemek için sertifikaları ve tüm kullanım işlemlerini otomatik olarak kaydedecek, depolayacak, elektronik lisansların güvenliğini ve güvenilirliğini artıracak. İl Veri Kaynakları Bürosu ve İl Adalet Bakanlığı, kamu güvenliği, savcılar ve Bozhou Şehrindeki mahkemelerde adli ve idari elektronik lisansların çeşitli uygulama yenilikleri hakkında pilot deneyler yapıyor ve bunları Yangtze Nehri Deltası bölgesinde uygulayacak.”

Başkan Xi Jinping geçen yıl ülkenin misyonunun Blockchain girişimlerinde dünya lideri olmak olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından Çin, eski platformları dönüştürmek ve dijital ekonomiye daha iyi hizmet edebilecek yeni sistemler inşa etmek için hızla Blockchain tabanlı altyapı inşa ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu