Blockchain HaberleriManşetSon Dakika

İngiltere Siber Suçlara Karşı Blockchain Kullanacak

Sponsorlu İçerik

İngiltere Vergi İdaresi HMRC, kripto para siber suçlularını yakalamak için Blockchain analitik sistemini kullanmak istiyor.

HMRC‘nin amacı BTC, ETH ve XRP gibi kripto paraların işlemlerini izlemek. Geçtiğimiz Ağustos ayında HMRC, kripto para borsası Coinbase, eToro ve CEX.IO‘dan müşteri ve işlem bilgileri talep ediyordu. Vergi dairesi, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama için kullanılan Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimi işlemlerini analiz edebilmek istiyor.

PublicTechnology haberinde HMRC’nin teklif belgesine dikkat çekti. Özellikle, HMRC, en az 7 dijital varlığı takip etmeye yardımcı olacak bir araç arıyor. Bunlar Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), XRP, Litecoin (LTC) ve Tether (USDT) olarak listenin başında yer alıyor.

HMRC, bunların yanında Monero (XMR), Zcash (ZEC) ve Dash (DASH) gibi gizlilik odaklı kripto paraları izleme yeteneğini geliştirebilecek bir aracı da tercih edebileceğini belirtti. Vergi dairesi, seçilen aracının lisansına 100.000£ (130.000$) harcamaya hazır. Potansiyel tedarikçilerden teklifleri 31 Ocak’a kadar davet yolu ile çağırarak, 17 Şubat’ta da bir sözleşme başlatmak istiyor.

Blockchain analitik firmaları Chainalysis, Eliptik ve CipherTrace gibi firmalar kripto para işlemlerini izlemeye yardımcı olduğu için potansiyel tedarikçilerinden bazıları olabilir.

HMRC’nin bugünkü raporunda:

“Bu kripto varlık işlemlerinin çoğu, Blockchain olarak bilinen bir deftere kamuya açık olarak kaydediliyor. İşlemler genellikle halka açık olmakla birlikte, bunu üstlenen katılımcılar değildir.”

Bu nedenle vergi dairesi, kripto varlık işlemlerini bağlantılı işlemlere tanımlamak, kümelemek ve kripto varlık hizmet sağlayıcılarına bağlı olanları tanımlamak için istihbarat toplama yöntemlerini destekleyecek bir araç sağlanmasını istiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu