Blockchain HaberleriManşet

Blockchain Teknolojisiyle Sahte Özgeçmişler Tespit Ediliyor!

Sponsorlu İçerik

İş başvurularında işe alınmak için sahte özgeçmişler olabiliyor ve veri doğrulaması iş verenler için karmaşık, maliyetli ve hataya açık bir süreç. İspanya merkezli bir girişim olan EagleCheck, bu süreci verimli ve güvenilir bir şekilde yürütmek için bir Blockchain çözümü geliştirdi. Platform, Hyperledger üzerinde çalışıyor, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmaya başlandı.

Aşırı rekabetçi bir iş dünyasında, bazı iş arayanlar, istihdam şanslarını artırmak için sahte özgeçmişlere giderek daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Şirketler, adayların artık CV’leri ve belirli anahtar kelimeleri içermeyen özgeçmişleri otomatik olarak kaldırmak için yazılım kullandıklarını daha fazla fark etmeye başladı. Ancak bu uygulamaların tespit etmediği şey, bazı iş başvurusunda bulunanların ilk etapta ortadan kaldırılmaması için ortaya koydukları küçük ve bazen büyük yalanlar.

Beş öğrenci tarafından oluşturulan Barselona merkezli bir girişim olan EagleCheck bu sorunu çözmeye çalışıyor. Sahte özgeçmişleri ve iş sahtekarlığını gidermek için Hyperledger teknolojisini kullanan EagleCheck CEO’su Lucas Gil Cantón:

”Dürüst olmayan başvuru sahipleri fark edilmeden işe alınıyor. Bunun nedeni, hızlı bir şekilde pozisyonları doldurma baskısı olabilir. Çünkü, SimplyHired tarafından yapılan bir araştırma, iş başvurusunda bulunanların %85’inin yalan söylediğini ortaya koydu. Bu arada, işe alım yöneticilerinin %46’sı referansları ve %65’i bir adayın eğitimini kontrol etmiyor.”

EagleCheck, Silikon Vadisi merkezli bir CV firması olan Mousebelt Accelerator‘ın finansmanı ile kuruldu. Şirket, finansmanı Blockchain teknolojisini kullanarak iş sahtekarlığıyla mücadele etmek için bir çözüm geliştirmek için kullandı.

EagleCheck, işverenlerin iş başvurularının arka planlarını kontrol etmelerine yardımcı olarak, bu işlemi otomatikleştirerek yanıt sürelerini önemli ölçüde azaltıyor. Merkezi olmayan platformu, arka plan algılama sistemiyle şirketlerin bilgilerini daha kolay ve hızlı bir şekilde bulmasına yardımcı oluyor. Yazılımı ile özgeçmiş bilgilerini yüklüyor, veri bütünlüğü kontrolü yapıyor ve gerçek olanın ne olduğunu kontrol ettikten sonra yeşil ışık yakarak onaylama sürecini tamamlıyor.

Büyük Küçük Yalanlar

Küçük abartmalar nispeten zararsız olsa da, bazı adaylar iş geçmişlerinin önemli yönleri hakkında açıkça yalan söyleyebilirler. İş dünyasının en üst düzeylerinde bile olduğu biliniyor. Örneğin, eski PayPal başkanı Scott Thompson Ocak 2012’de Yahoo CEO‘su olarak atandığında, özgeçmişi Stonehill Koleji’nden muhasebe ve bilgisayar bilimi dereceleri olduğunu söyledi. Görünen o ki bir yalandı.

Third Point hedge fonunun kurucusu ve bir Yahoo hissedarı olan Daniel S. Loeb, Thompson‘un geçmişini araştırdı ve yeni CEO’nun bilgisayar bilimi konusunda bir derecesi olmadığını keşfetti ve bu da büyük bir skandalla sonuçlandı. Thompson aynı yıl Yahoo’dan ayrıldı.

Lucas Gil Cantón:

“Hyperledger’ı tercih ettik. Çünkü, bu işlemi daha hızlı ve daha az maliyetli yapmamıza izin veriyor. Ethereum’u sevdik, ancak yüksek işletme maliyetleri nedeniyle büyük ölçekte sürdürülebilir değildi.”

EagleCheck tahminlerine göre, bir iş başvurusunda bulunan kişiyi işe alma süreci yaklaşık 4.000$.

Lucas Gil Cantón:

”İspanya ve Latin Amerika’da şirketler bu parayı harcamak istemiyorlar. Özgeçmişinize koyduğunuz şeye inanmayı tercih ediyorlar ve bunu zaten yalan söyleyen politik davalarda gördük.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu