Blockchain HaberleriManşet

İsviçre’nin yeni Blockchain yasası onaylandı!

Sponsorlu İçerik

İsviçre Eyaletler Konseyi oybirliğiyle yeni bir Blockchain yasasını onayladı. Yasa, kripto paralar ve Blockchain uygulamalarının kullanılmasını kolaylaştıracak ve muhtemelen önümüzdeki yılın başında yürürlüğe girecek.

İsviçre, Avrupa’nın önde gelen kripto para ve Blockchain merkezi olma yolunda büyük adımlar atmaya devam ediyor. Bunu başarmak için İsviçre, ülkedeki start-up’lara en iyi koşulları yaratmak için geçmişte çok sayıda yasa çıkardı. Dün, İsviçre, kripto para birimleri için kapıyı daha da açan yeni ve geniş kapsamlı bir yasayı kabul etti.

Dün, Ulusal Konsey’den sonra İsviçre Federal Meclisi’nin ikinci odası olan Eyaletler Konseyi, 42’ye 0 oyla yeni Blockchain yasasını kabul etti. Değişikliklerin Eylül sonunda nihai oylamaya sunulması gerekmesine rağmen, bu sadece bir formalite gibi görünüyor. Bu nedenle yasa muhtemelen önümüzdeki yılın başında yürürlüğe girecek.

Temel olarak, yeni yasa, Blockchain uygulamaları için daha fazla yasal güvenlik ve daha az engel oluşturmayı ve kötüye kullanımı en aza indirmeyi amaçlıyor. Başka bir deyişle, yasa kripto paralar ve Blockchain teknolojisini ana akıma taşımayı amaçlamakta. Bu amaçla, yasa dijital menkul kıymetlerin değişimini kapsar ve kripto para borsaları için standartlar belirler.

Ek olarak, kötüye kullanım riskini sınırlandırmak için DLT altyapısının ticari işletimi için yeni bir çerçeve oluşturulacak. Ayrıca, kripto para birimlerinin iflas mülkünden ayrılması yasal olarak netleştirilecek.

İsviçre, Avrupa’da kripto para devrimine öncülük ediyor

Bununla birlikte, İsviçre, Avrupa’da kapsamlı Blockchain yasasını çıkaran ilk ülke değil. Malta ve Lihtenştayn’ın uzun süredir sağlam bir yasal temeli var. Ancak İsviçre, AB’deki mali açıdan en güçlü ülkelerden biri. Çok sayıda İsviçre bankası son aylarda kripto para birimlerine açık olduklarını gösterdi.

Örneğin, Seba ve Sygnum gibi İsviçre bankaları, kripto para saklama ve ticaret hizmetleri sunuyor. Ayrıca İsviçre bankaları UBS ve Credit Suisse, Blockchain ödeme girişimlerine katıldı.

Blockchain haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu