Blockchain Haberleri

Kentucky valisi, Blockchain tasarısını onayladı

Sponsorlu İçerik

Kamu kayıtları, ABD‘nin Kentucky eyaletinin Blockchain teknolojisine odaklanan bir çalışma grubu oluşturmak için yasal bir çaba gösterdiğini gösteriyor.

Kentucky Genel Kurulunun internet sitesine göre, eyalet valisi Andy Beshear‘a tasarı sunulduktan on gün sonra 24 Nisan’da onayladı. Tasarı, Ocak ayı başlarında Senato’da tanıtıldı ve Şubat ayının sonlarında oy birliği ile geçti. Eyaletin Temsilciler Meclisi 14 Nisan’da 87-2 oyla kabul etti.

Tasarıda:

“Çalışma grubu, elektrik şebekesi, doğal gaz boru hatları, içme suyu temini ve teslimatı, atık su, telekomünikasyon ve acil durum hizmetleri de dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, devletin kritik altyapısının güvenliğini artırmak ve korumak için Blockchain teknolojisini kullanmanın fizibilitesini ve etkinliğini değerlendirecek.”

Dokuz üyeli çalışma grubunda (üç eski görevli üye dahil), İngiliz Milletler Topluluğu Teknoloji Ofisi, Kentucky Kamu Hizmeti Komisyonu ve Kentucky Ulusal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri yer alıyor.

Çalışma grubu, her yıl 1 Aralık’a kadar Vali ve Yasama Araştırma Komisyonuna rapor verecek. Rapor, mevcut öncelik listesini ve Blockchain‘in konuşlandırılıp konuşlandırılamayacağı ve buna bağlı herhangi bir fayda ve maliyet analizini içerecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu