Blockchain HaberleriSon Dakika

Mercedes, Karbon Emisyonları İzlemede Blockchain Kullanacak

Sponsorlu İçerik

Birçok endüstri şimdi ürünlerini daha çevre dostu bir hale getirmenin yollarını arıyor. Pek çok hükümet, artık daha yüksek yakıt verimliliği, daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı ve daha az iklimle ilgili gazların serbest bırakılmasını talep ettiği için otomobil endüstrisinin yeni çözüm yolları aramasına neden oluyor. Mercedes-Benz, Blockchain şirketi olan Circulor ile kobalt tedarik zincirindeki CO2 emisyonlarını izlemek için Blockchain teknolojisini kullanmak üzere ortaklık yaptığını açıkladı.

Mercedes-Benz’in projesi Startup Autobahn ile malzemelerin üretim akışını izlemek için blok zincirini kullanmak istiyor. Başlangıçta kobalt ve buna bağlı CO2 emisyonlarına odaklanırken, proje daha sonra tedarik zincirindeki geri dönüştürülmüş malzeme miktarına da bakacaktır.

Proje ayrıca, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketlere “çalışma koşulları, insan hakları, çevrenin korunması, güvenlik ve uygunluk” açısından sürdürülebilirlik gereksinimlerinin sağlanmasını sağlayacaktır.

Mercedes-Benz’in ana şirketi Daimler, 20 yıl içinde karbon nötr binek araç filosu oluşturmayı planlıyor. Bu plan “Ambition2039” olarak adlandırıldı.

Daimler AG ve Mercedes-Benz AG Yönetim Kurulu üyesi Markus Schäfer:

“Ambition2039 ile Mercedes-Benz kendine yüksek hedefler belirledi. Oraya sadece tedarikçilerimizle yakın işbirliği içinde ulaşabiliriz. Tüm süreçleri şeffaf ve izlenebilir kılmak bizim arzumuz. Global akü hücre tedarik zincirindeki CO2 emisyonlarını haritalamak için Blockchain teknolojisini kullanan ilk üreticiyiz. Bunu yaparken, çevre ve işletmelerimiz için etkili iyileştirmeler temel amacımız.”

Blockchain Büyümeye Devam Ediyor

Blockchain teknolojisi enerji sektörünü de etkiliyor. Saudi Aramco Energy Ventures, Blockchain destekli, ticaret sonrası işleme odaklı VAKT Global Ltd‘ye 5 Milyon$ yatırım yaptı. VAKT’ın ticaret platformu şu anda Kuzey Denizi ham petrol piyasasında kullanılıyor.

Sanayi devleri BP ve Shell, Aralık 2018’de piyasaya çıktığında VAKT platformunun ilk iki kullanıcısıydı. O zamandan beri Chevron, Indian Reliance Industries Ltd. ve French Total S.A. gibi diğer petrol ve enerji şirketleri katıldı.

VAKT tarafından geliştirilen ticaret platformu, çok daha verimli olduğu için popüler, manuel muhasebe ve kağıt tabanlı işlemeyi ortadan kaldırıyor.

Her geçen gün daha fazla şirket, Blockchain teknolojisinin sunduğu birçok avantajdan faydalanıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu