Blockchain Haberleri

Moskova’da Blockchain’le elektronik oylama dönemi

Sponsorlu İçerik

Rusya‘nın Moskova ve Nijnıy Novgorod kentlerinde Rusya Anayasası’na yönelik halk oylaması, güvenliği ve şeffaflığı sağlamak için Bockchain ile gerçekleşecek. Moskova Belediye Başkanı’nın resmi haber portalına göre, 18 yaşından büyük Moskova’da kalıcı kaydı olan vatandaşlar, 30 Haziran’da Rusya anayasasında önerilen değişikliklere oy vermek için Blockchain tabanlı sistemi kullanabilecekler.

Elektronik oylama sistemini kullanmak isteyenler çevrimiçi kayıt yaptırmalı. Sistem, elektronik oylamaya katılmaya uygun adayları belirlemek için kayıt sırasında gönderilen bilgileri merkezi seçmen veri tabanındaki kişilerle çapraz olarak kontrol edecek.

Önerilen anayasa değişiklikleri onaylanırsa Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görev süresi 2036’ya kadar uzatilacak. Aksi takdirde görevini 2024’te bırakması gerekiyor.

Moskova yetkilileri, dağıtılmış defter teknolojisinin seçimdeki usulsüzlük endişelerini giderebileceğini umuyor, çünkü Blockchain‘in merkeziyetsiz doğası ağdaki verileri şeffaf ve doğrulanabilir hale getiriyor.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu