Blockchain HaberleriManşet

NASA, iletişim için Blockchain teknolojisini araştırıyor

Sponsorlu İçerik

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uydular arası iletişim için Blockchain teknolojisinin kullanımını araştırıyor.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uydular arası iletişim için Blockchain teknolojisinin kullanımını araştırıyor. Blockchain teknolojisinin kullanılması, uyduların kendi takım yıldızıyla ilgili paylaşılan verileri depolamasına ve otonom iletişimi mümkün kılacak. Blockchain Ledgering ile Uzay İletişimi Yeniden Yapılandırma ve Haritalama (SCRAMBL) olarak bilinen proje, NASA’nın Küçük İşletme Teknoloji Transfer Programı kapsamına giriyor. NASA, 124.000 dolarlık projeyi Orbit Logic’e ve Fraunhofer ABD Deneysel Yazılım Mühendisliği Merkezi’ne verdi.

Projenin Blockchain algoritması, herhangi bir NASA uzay aracının diğer herhangi bir node ile en etkili iletişim yöntemini özerk olarak belirlemesine olanak tanıyacak. Ayrıca uzay aracının herhangi bir iletişim kesintisinin veya bağlantı kopukluğunun üstesinden gelmesini sağlayacak. NASA, birkaç yıldır Blockchain teknolojisini araştırıyor. Daha önce uzay ajansı, gizliliği koruyan hava trafik verilerini iletmek için bir Blockchain prototipi yayınladı.

Küresel salgının ortasında Blockchain kullanımı artıyor

Devam eden COVID-19 salgınının ortasında bu yıl Blockchain benimsenmesi arttı. Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı (MinTIC) ülkeyi Blockchain teknolojisini benimsemeye çağırdı. Dünyanın her yerindeki hükümetler, Blockchain teknolojisi fikrini ve farklı sektörlerde kullanımını araştırıyor. MinTIC, Blockchain teknolojisini benimseme konusunda ilerleme kaydeden altı ülkeyi açıkladı. Bakanlığın açıkladığı ülkeler arasında Estonya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Kanada yer alıyor. Geçen yılın sonunda, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkeyi Blockchain sektöründe lider olmaya çağırdı.

Blockchain haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu