Blockchain Haberleri

Ripple, Mobility Blockchain Girişimi’ne katıldı

Sponsorlu İçerik

MOBI web sitesine göre, henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, Ripple, Blockchain girişimine katıldı. Mobility Blockchain Girişimi; BMW, Ford, General Motors ve Renault gibi otomotiv endüstrisinden önemli üyelere ve ayrıca IOTA, VeChain ve ConsenSys (Ethereum) gibi Blockchain şirketlerine sahip.

Ripple, Mobility Open Blockchain Girişimi‘ne (MOBI) katıldı. Girişim Mayıs 2018’de kuruldu ve yeni dijital ekosistem de Blockchain kullanım örneklerini keşfetmeyi amaçlıyor. MOBI, formasyon üzerine pazar payı bakımından küresel araç üretiminin %70’inden fazlasını oluşturan şirketlerle aktif olarak çalışıyor. Kurucu üyeler arasında BMW, Ford, General Motors, Renault, Bosch, Accenture ve IBM gibi büyük teknoloji şirketleri ve ConsenSys, Hyperledger ve IOTA Vakfı gibi Blockchain şirketleri yer alıyor.

Şimdiye kadar işbirliği resmi olarak açıklanmadı, ancak MOBI, Ripple‘ı aşağıdaki açıklama ile ekledi:

”Ripple, ABD merkezli bir teknoloji şirketi olan Ripple Labs Inc. tarafından oluşturulan gerçek zamanlı bir brüt yerleşim sistemi, döviz bozdurma ve havale ağıdır. 2012’de piyasaya sürülen Ripple, dağıtılmış bir açık kaynak protokolü üzerine inşa edilmiştir ve fiat para birimini, kripto para birimini, emtiaları veya sık sık mil veya mobil dakikalar gibi diğer değer birimlerini temsil eden tokenleri destekler. Ripple, “herhangi bir ters ibraz olmadan herhangi bir boyuttaki güvenli, anında ve neredeyse ücretsiz küresel finansal işlemlere” olanak sağlıyor.”

Ripple ve MOBI hakkında kesin ayrıntılar bilinmiyor

MOBI‘deki bireysel ortakların rolü henüz bilinmiyor. Bununla birlikte, Ripple, IOTA, VeChain veya Ethereum gibi diğer Blockchain projelerinin, girişimdeki ortak şirketler tarafından bireysel projeleri veya proof of concept ile entegre etmek için kullanılabileceği düşünülüyor. Üye olarak Ripple aşağıdaki avantajlara erişebilir:

”Teknoloji şirketleri, girişimler ve Blockchain geliştirici topluluğu, müşteriler ve ağ etkilerine erişim elde eder; devlet kurumları, yetkililer ve akademisyenler politika geliştirme ve harcama öncelikleri hakkında fikir sahibi olurlar. Ne olursa olsun, tüm üyeler masada yer alır, Blockchain ve dağıtılmış defter ile sağlanan devrimci değişiklikler, fırsatlar ve etkiler hakkında içsel bir görüş elde eder.”

MOBI teknik incelemesine göre, araç için güvenli protokolleri teşvik ederek işlemleri kolaylaştırmak, insanları ve gezileri tanımlamanın basit yolları için Blockchain teknolojisi ile mobiliteyi geliştirmek için çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

Açıkçası, ödemeler Ripple‘ın XRP‘si ile yapılabilir. Ancak, Ripple’ın rolü resmi bir açıklama yapılana kadar belirsizliğini koruyor. MOBI, teknik incelemeye göre bu yılın sonuna kadar ilerleme kaydetmeyi ve bazı projelerini başlatmayı planlıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu