Blockchain HaberleriManşet

Telegram 400 milyon kullanıcıya ulaştı ama bir sorun var!

Sponsorlu İçerik

Telegram, 400 milyon benzersiz aylık kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Her gün platforma en az 1.5 milyon yeni kullanıcı kaydoldu. Ancak SEC ile devam etmekte olan dava nedeniyle, 400 milyon kullanıcının yaklaşmakta olan Blockchain ağı olan Telegram Open Network‘e doğrudan erişimi olmayacak.

Blockchain ağının Telegram’ın yüz milyonlarca kullanıcısından para kazanması gerekiyordu. Şu anda Telegram reklam yayınlamıyor ve servetlerini Facebook‘un Rus versiyonu VK‘yi kurarak kazanan milyarder kurucuları Pavel ve Nikolai Durov‘un rezervlerinden sağlıyor. 400 milyon kullanıcı için bir Blockchain ağını korumak pahalı ve ekip TON‘a güveniyordu.

Ağ, Ethereum‘dan daha hızlı bir Blockchain platformu olarak tasarlandı. Ancak TON durmaksızın düzenleyici sıkıntılarla karşılaştı ve Mart ayında bir başka geçici ihtiyati tedbirle karşı karşıya kaldı. En son ihtiyati tedbir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun Telegram‘ın TON ile 1.7 milyar dolarlık token satışının yasadışı olduğunu söylemesinden sonra geldi. Bu, Ekim 2019’dan beri tartışılıyor ve ağın başlatılmasını etkili bir şekilde önlüyor.

Gelecek hafta, Telegram, GRAMS için satın alma sözleşmesinin özelliği nedeniyle bu parayı yatırımcılara iade etmeye başlayabilir. Bu, ağın 30 Nisan’a kadar başlatılması gerektiğini belirtiyor; değilse yatırımcılar geri ödeme alma hakkına sahip.

Telegram en çok indirilen uygulama

Geçen yıl 100 milyon kullanıcısı olan Telegram, şu anda 20’den fazla ülkede en çok indirilen sosyal medya uygulaması oldu.

Rus geliştiriciler tarafından 2013 yılında oluşturulan bulut tabanlı hizmet, bu yıl grup video görüşmelerini güvenli hale getirmeye çalıştığını da açıkladı. 

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu