Blockchain HaberleriManşet

Telegram, TON lansmanını bir yıl daha erteledi

Sponsorlu İçerik

Mesajlaşma uygulaması devi Telegram, TON Blockchain ağının lansmanını bir yıl daha erteledi.

Şirketin bugün Telegram Open Network‘ü (TON) başlatması planlanıyordu, ancak Telegram‘ın Çarşamba günü yatırımcılara yazdığı mektuba göre 30 Nisan 2021’e ertelendi.

Telegram, gecikmenin nedeni olarak “son ABD bölge mahkemesi kararını” gerekçe gösterdi. Geçen ay, bir ABD yargıcı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan dava çözülene kadar şirketin Blockchain‘i başlatamayacağına veya Gram tokenleri veremeyeceğine karar verdi. Yasal savaş ilk olarak Telegram‘ı Ekim’den Nisan 2020’ye ve şimdi Nisan 2021’e kadar TON lansmanını ertelemeye zorladı.

Özellikle, Ekim ayında şirket, yatırımcılara daha fazla gecikme olması durumunda paralarının %72’sini iade etme sözü vermişti. Çarşamba günkü mektupta şirket yatırımcılara bu seçeneği sunuyor. Ayrıca, ikinci bir alternatif olarak kredi seçeneği sunuyor. Şirket, 30 Nisan 2021 tarihine kadar TON‘u başlatamazsa bu tarihten sonra yatırımcılara şirket hisseleriyle ödeme yapacak.

Yatırımcıların geri ödeme isteyip istemediklerine veya kredi seçeneğini gözden geçirmek isteyip istemediklerine Cuma gününe kadar karar vermeleri gerekiyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu