Blockchain Haberleri

Ticaret Dağıtımında Blockchain Kullanan İlk İslam Bankası

Sponsorlu İçerik

BAE merkezli Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB), Blockchain teknolojisini kullanarak ticaret finansmanı dağıtım işlemlerini başarıyla gerçekleştiren ilk İslam bankası oldu.

Sınır ötesi işlemler, ADIB’in geleneksel ticari varlık yaratma ve dağıtma süreçlerini dijitalleştirmeye yardımcı olmak için Blockchain teknolojisiyle desteklenen bir ticaret finansmanı e-pazarı olan TradeAssets ile ortaklığıyla sağlandı. ADIB, Blockchain tabanlı bir ticaret finansmanı piyasası olan TradeAssets ile ortak bir ticaret finansman dağıtım işlemini başarıyla tamamladı.

ADIB ve TradeAssets bir yıldan uzun süredir işbirliği yapıyor ve bankanın ticaret finansmanı işlemlerini dijitalleştirmesini ve gelişmekte olan piyasalardaki bankacılık işlemlerini daha kolay yapmasını sağladı.

ADIB’in Küresel İşlem Bankacılığı Başkanı Haytham Elmaayergi:

“Bir İslam bankası tarafından Blockchain kullanarak ilk ticaret dağıtım işleminin tamamlanması, ADIB’in küresel işlem bankacılığının en ileri noktasında olduğunu gösteriyor. Dijital kanallar aracılığıyla uçtan uca Şeriat uyumlu ticaret finansmanı sağlayan tek İslam bankası olan ADIB, ticaret finansmanı ve dağıtımında dijitalleşmeyi genişletmeye, bölge genelinde ve küresel ölçekte işletmelerin verimliliğini artırmayı taahhüt ediyor.”

ADIB, müşterilerinin uluslararası transferler ve ödemeler için çevrimiçi döviz kurlarını güvence altına almalarını sağlayan bir platform olan ADIB Direct eFX‘i bu yılın Mart ayında başlattı.

Banka yaptığı açıklamada, platformun şirketlerin yerel ve uluslararası finansmanlarını yönetme yeteneğini geliştirdiğini belirtti. Bu özellikler, bir mobil uygulama da dahil olmak üzere tüm cihazlardan erişilebilen özelleştirilebilir gösterge tabloları, nakit akış tahmini ve çevrimiçi ticaret düzenleme ve finansmanı içeriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu