Altcoin HaberleriBlockchain HaberleriManşet

VeChain’den, COVİD-19 test sonuçları için yeni uygulama

Sponsorlu İçerik

VeChain ve I-Dante, COVID-19 RT-PCR ve hızlı test verilerinin yönetimine olanak tanıyan E-HCert adlı bir uygulamayı Mayıs sonunda yayınlayacak.

I-Dante ile birlikte VeChain Vakfı, COVID-19 RT-PCR (gerçek zamanlı polimeraz zincir reaksiyonu) ve antikor testleri (hızlı test) üzerine veri kayıtları için bir arşivleme çözümü sunan yeni bir uygulama geliştirdi. E-HCert adlı uygulama VeChain Thor Blockchain‘ine dayanıyor ve etkili bir kalıcı değişim sağlayarak devam eden COVID-19 salgınıyla savaşmaya yardımcı olmayı amaçlıyor. VeChain Vakfı’nın yeni blog yayınında açıkladığı gibi VeChain ve I-Dante‘nin önceki projelerde başarısı yenisine yol açtı.

Son zamanlarda, her iki şirket de ilk olarak Kıbrıs Akdeniz Hastanesi tarafından kullanılan VeChain ToolChain ™ üzerinde dijital sağlık kimliği geliştirdiğini açıkladı. Aynı hastane E-HCert‘i de kullanacak. Uygulama, hastanelerin hastaların COVID-19 ile ilgili test verilerini özetlemek ve kişinin sağlık durumu hakkında nihai bir sonuç almak için hızlı ve kolay bir yol sağlayan elektronik bir sağlık kaydı.

Buna ek olarak, uygulama devlet kurumlarının, işverenlerin ve diğer paydaşların yukarıda belirtilen sağlık bilgilerine erişmesini sağlayacak ve hastanın verileri paylaşıp paylaşmayacağına kendisi karar verecek. Mevcut sistemlerin çeviklik, birlikte çalışabilirlik, değişmezlik, izlenebilirlik, uyumluluk ve maliyet açısından ciddi eksiklikleri bulunuyor. Bu bağlamda VeChain Vakfı;

”Bu nedenle, çok sayıda taraf arasında güvenli bir şekilde paylaşılabilecek güvenilir ve standart şifreli tıbbi kayıtların toplanmasına acil bir ihtiyaç var. Bu, Blockchain teknolojisinin devreye girdiği ve böyle bir uygulama için fiili seçim haline geldiği nokta.”

VeChain E-HCert uygulaması nasıl çalışıyor?

Başlangıçta belirttiğimiz gibi, E-HCert uygulaması hasta verilerini COVID-19 RT-PCR (gerçek zamanlı polimeraz zincir reaksiyonu) ve antikor test sonuçlarını (hızlı test) depolayacak. Kıbrıs vatandaşı hastanenin COVID-19 laboratuvarına gittiğinde ve RT-PCR ve antikor testine girdiğinde, test ve tıbbi kayıtlar şifrelenecek ve VeChainThor Blockchain‘ine yüklenecek.

Kaydedilmiş sonuçlar daha sonra E-HCert uygulamasında görüntülenecek. VeChain Vakfı’na göre, uygulama, sahibinin sağlık durumunu kanıtlamak için rızasıyla kullanabileceği verileri üzerinde tam kontrol sahibi olmasını sağlayacak.

Aciliyet nedeniyle, E-HCert uygulaması resmi olarak Mayıs 2020’nin sonunda başlatılacak. Bu uygulama daha sonra hastaların COVID-19 test sonuçlarını saklamak için Kıbrıs Akdeniz Hastanesi tarafından kullanılacak.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu