Blockchain HaberleriManşet

Vitalik Buterin: Çözüm, Blockchain tabanlı sosyal ağlar

Sponsorlu İçerik

Birkaç gün önce Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Twitter arasında şiddetli bir anlaşmazlık patlak verdi. Sosyal ağ, Trump’tan gelen bir tweet’i sahte ve yanlış içerik olarak işaretledi. Trump Salı günü yaptığı bir tweet’te, son cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında posta kutularının soyulduğunu, oy pusulalarının tahrif edildiğini ve hatta yasadışı bir şekilde basıldığını ve imzalandığını söyledi.

Tweet’in sahte içerik olarak işaretlenmesi nedeniyle, Trump Twitter‘ı kapatmakla tehdit etti ve konuşma ve sansür özgürlüğü sunacak alternatifler için zamanın geldiğini vurguladı. Ethereum‘un kurucusu Vitalik Buterin de bu görüşte katıldı.

”Blockchain tabanlı sosyal ağlar gelecektir”

Buterin kendisini Trump’ın Tweet’inin içeriğinden ayırmış olsa da, merkezi sosyal ağların siyasi düşünceyi hedeflenen bir şekilde etkileyebileceğini ve kamuoyunu istenen yönde yönlendirebileceğini vurguladı. Buterin, açıkça Blockchain tabanlı sosyal ağların alternatif bir çözüm olacağını belirtti.

Twitter, Trump’ın tweet’inin altına tehlikeli veya potansiyel olarak yanlış içeriği vurgulayan bir uyarı verdi. Buterin bu yaklaşımı test etmeye değer buluyor, ancak merkezi sosyal ağların temel sorununu çözmeyeceğini belirtti.

Mevcut siyasi tartışma ve Bitcoin veya diğer kripto para tabanlı içeriklere karşı YouTube‘daki sansür dalgaları, alternatiflere olan talepteki artışın devam ettiğini gösteriyor. Merkezi olmayan sosyal ağ Minds 2015 yılında kuruldu ve Ethereum Blockchain’ine dayanıyor.

Minds şimdi 1 milyondan fazla kullanıcı tabanına ve ayda neredeyse 1.5 milyon sayfa görüntülemeye ulaştı.

Bu arada Trump, sosyal ağlara karşı aktif eylemde bulunmasını sağlayacak yasal bir tedbir kararı aldı. Ancak şu ana kadar başka ayrıntı açıklanmadı.

Diğer Blockchain haberleri için enkriptohaber.com/blockchain sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu